Idebureau ansætter konkurrent

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

En partner hos et anderledes konsulentfirma kommer nu ind i bureauverdenen hos et idebureau, der har stærkt fokus på byer og regioner.

Umiddelbart tænker man ikke på konsulentfirmaet Hausenberg som en konkurrent til bureauverdenen. Men sådan ser man på det hos 2+1 Idebureau, og her har man netop hentet en af partnerne hos Hausenberg.

Der er tale om Katinka Hauxner, der har mere end 15 års erfaring med social og kulturel byudvikling – heraf 7 år som partner i Hausenberg. Desuden er hun aktuel som dommer og faglig ekspert i DRs nye store arkitektursatsning ”Byg det op”.

Hausenberg definerer selv sit virke som “med udgangspunkt i etnografiske, antropologiske og samfundsvidenskabelige metoder yder Hausenberg ekspertrådgivning og analyser med fokus på blandt andet byliv, strategisk planlægning, byrum, integration, kulturarv, brugerdreven innovation, bæredygtighed og social mangfoldighed.”

2+1 Idébureau har fra virksomhedens start i 2003 fokuseret på place-branding og strategisk udvikling af byer, byområder og lande. Det har resulteret i en lang række kommunale citybranding projekter, samt nation-brandingen af Danmark med ”Den lille Havfrues” rejse til EXPO i Shanghai.

Bureauet er på den baggrund jævnligt stødt på Hausenberg i konkurrence, og man bruger store ord, når ansættelsen af hende skal beskrives:

”Det er en milepæl og et meget stærkt signal til omverdenen at Katinka nu indgår i 2+1. Det er vores ambition at være det førende tværfaglige bureau i spændingsfeltet mellem strategisk kommunikation, design og byudvikling. Med Katinkas unikke faglige profil og beundringsværdige drive kan vi udvikle langt bredere idéer og løsninger sammen med vores kunder i den fælles ambition om at udfolde byernes og borgernes potentialer” fortæller partner Johan Galster, 2+1 idébureau, i en pressemeddelelse.

Katinka Hauxner forklarer selv, at hun syntes tiden var inde til nye udfordringer.

2+1 Idébureau har for nylig vundet udbuddet om at brande Hedensted Kommune, to delaftaler hos Københavns Kommune Teknik- og miljøforvaltning, leveret ny kommunikationsstrategi og visuel identitet til Dansk Arkitektur Center, samt rådgivet en række af de nye superhospitaler bl.a. Nyt Hospital Hvidovre. Ligeledes er 2+1 ved at færdiggøre en ny formidlings- og oplevelsesportal for Rebild Bakker.