Impact køber svensk bureau for at tiltrække talenter

Emil Malte Simonsen
emil.s@bureaubiz.dk

Impact har opkøbt det svenske digitale konsulenthus Improove, der var en direkte konkurrent til det danske bureau. Målet er ikke nødvendigvis økonomisk vækst, men at skabe en mere attraktiv virksomhed.

Impact har skilt sig af med noget af konkurrencen i Norden. Det sker med opkøbet af det svenske digitale konsulenthus Improove. Dermed mener Impact at kunne kalde sig det største ejerledede konsulenthus indenfor e-handel i Europa.

Markedsandele i Europa er da også én af årsagerne til, at de to virksomheder er gået sammen. Men det er ikke så meget den økonomiske vækst, man jagter, som det er nye talenter, siger CEO i Impact, Kasper Holst, i en pressemeddelelse. 

“Vi har truffet en bevidst beslutning om at gøre tingene på vores egen måde. Vi bevarer ejerskabet i egen hånd og skaber noget helt unikt. Med fokus på det menneskelige, på at bevare virksomhedskulturen og på at tiltrække endnu flere dygtige talenter ruster vi os til at vinde kampen mod de helt store internationale spillere på markedet,” siger han.

Sammen med stifter og direktør i Improove, Per-Mattias Nordkvist, der også fremover fortsætter som direktør, mener Kasper Holst at kunne tage kampen op mod de europæiske konkurrenter. ‘Den skandinaviske kultur’ udpeges som det strategiske våben, der skal give Impact en fordel.

Den skandinaviske kultur skal nemlig i stigende grad anvendes som et konkurrenceparameter, lyder det – både for at tiltrække medarbejdere og kunder. 

“Kasper [Holst, red.] og jeg har haft mange lange og interessante snakke igennem det seneste år, og vi blev ret hurtige enige om, at vores kultur ville dø indenfor halvandet år, hvis vi gjorde som alle de andre. I de traditionelle opkøb og fusioner er der et hårdtslående fokus på profit, og i den proces bliver folk meget ofte moste og forlader virksomheden, siger Per-Mattias Nordkvist og fortsætter:

“Det, vi har gjort i dag, er usædvanligt. I vores øjne handler det om at holde på de mange kompetente og engagerede medarbejdere, som vi har.”

Med opkøbet har Impact samlet over 350 medarbejdere, der sidder fordelt på kontorer i Aarhus, København, Odense, Stockholm, Beograd, Evorá og Lissabon. 70 af dem er softwareingeniører, projektledere og konsulenter fra Improove.