Af Zandra Damsgaard zandra@bureaubiz.dk
Interfloras Mors Dag-film har skabt branchedebat om eksperimentformatet.

Budskabet var klassisk, men Interfloras Mors Dag-kampagne sendte også en hilsen til reklamebranchen. Der skal være plads til selvironi, fastslår den kreative direktør for Brandhouse, der står bag.

Har du fortalt din mor, at du elsker hende? Temaet bliver næppe mere klassisk op til Mors Dag, og da slet ikke med en onlineblomsterhandel som afsender.

Interfloras reklamefilm op til Mors Dag søndag den 14. maj adskiller sig imidlertid fra både genren og mange af Interfloras hæderkronede film ved at bryde med det nostalgiske.

Har man ikke set filmen, skal overraskelsen ikke røbes her, men hvad lægger ud som et eksperiment med de helt store følelser kørt i stilling, falder til jorden med et brag mod slutningen.

”Vi har fået rigtigt mange gode reaktioner. Mange både græder og griner, og langt de fleste synes, at det er en befriende pointe. Men der er også enkelte, der ikke kan lide at blive ført i én retning og så opdage, at det kun var for sjov,” fortæller Mikkel Elung Jensen, der er kreativ direktør hos Interfloras bureaupartner Brandhouse.

Folk er ikke dumme
’Det Store Mor-Eksperiment’ har vakt opmærksomhed i reklamebranchen og givet anledning til diskussion om den populære eksperimentgenre, som blandt andre Momondo og &Co med ’The DNA Journey’ har høstet anerkendelse for.

Nogle hylder et opgør med eksperimentformatet, mens andre kritiserer, at den underliggende hilsen til branchen ryger hen over hovedet på målgruppen.

”Det, mener jeg, er en forkert antagelse. Mennesker uden for vores branche er ikke dumme. De ved godt, at reklamer er fiktion og fyldt med manipulation. Og vi laver ikke reklamer til reklamebranchen – de køber ikke nok blomster,” lyder Mikkel Elung Jensens svar på det.

Formålet med filmen var slet og ret på en overraskende og humoristisk måde at få folk til at fortælle deres mor, at de elsker hende. Det handler om at bringe mennesker sammen, og det har folk forstået, fastslår han.

Den brede reaktion på filmen er da også som her på Facebook rodfæstet i kærligheden til mor snarere end en diskussion om reklameteknik.

Ikke en branchekommentar
Mikkel Elung Jensen medgiver, at Interfloras ikke-eksperiment har fået særlig opmærksomhed fra reklamebranchen, ”og det tyder da på, at der er andre end os, der synes, det er på tide at beskrive eksperimenterne fra denne side”.

At filmen primært skulle være en kommentar til branchen, har dog ingen gang på jorden, understreger Mikkel Elung Jensen.

”Og hvis den for alvor er faldet nogen for brystet, så mener jeg, at vi skal holde op med at tage os selv så alvorligt. Der burde være plads til lidt selvironi, og salgstallene for Mors Dag bakker heldigvis op om, at det har virket på den brede befolkning.”

Hyldet for branchehilsen
Interflora leverede næsten 40.000 buketter landet over i forbindelse med mærkedagen, og det er et stykke over salgstallet i forbindelse med Mors Dag 2016.

’Det Store Mor-Eksperiment’ fik i kampagneperioden knap 380.000 Youtube-visninger, 259.000 visninger på Interfloras Facebook-side og 158.000 visninger på BT’s ditto, hvorfra den blev delt 328 gange og affødte 281 kommentarer.

Filmen blev endvidere kåret til ‘Ad of the day’ hos Adweek og ‘Ad of the week’ hos Fastcompany – begge steder vel at mærke med begrundelse i den kække sidebemærkning til eksperimentformatet.

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Med Bureaubiz Pro får du:

  • Bureaurapporten trykt og digitalt
  • Bureaubot
  • Bureaubattle
  • Bureaukalenderen
  • Brancheanalyser
  • Udbudsvagten
  • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
  • To årlige gå-hjem-møder
Køb nu

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ daglige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev