Internet-award vokser sig endnu større

Peter Engholm
25@mail.dk

DIA har skruet på alle de knapper, der kan skrues på – og skruet op, så awarden på alle led er vokset 20-25 procent.

Danish Internet Award rystede sidste år posen, da arrangørerne – Danske Medier og Huset Markedsføring – spurgte prisens største kritiker, Kim Jong Andersen, om ikke han kunne tænke sig at være juryformand?

Med ham i spidsen blev en ”for smalt funderet pris” herefter udvidet fra 7 til 13, og juryen – der nu bestod af ikke færre end 80 fagfolk – endte med at udpege 17 vindere, der fik overrakt priser foran godt 500 deltagere ved arrangementet i Bremen, København.

Læg mindst 20 pct. oven i disse tal,  og du har DIA13: Antallet af kategorier vokser til 21, og inkl. særpriser vil der blive udpeget 23 vindere. Det håndterer en håndplukket jury bestående af – holdt fast – ca. 100 personer, fordelt på fem del-juryer.

Desuden var Bremen noget tætpakket, så arrangementet afholdes i 2013 i Cirkusbygningen med bedre plads – og plads til flere.

Kim Jong Andersen forklarer udvidelserne således:

”Det digitale er så indarbejdet, at der er flere naturlige åbninger. Det er et fag med mange sidediscipliner, og oftest også selve fundamentet for markedsføringen. Uden digital tilstedeværelse synker indsatsen sammen.”

Kritikeren-der-blev-juryformand fik både ros og ris for DIA12 – og med rosen bliver der finjusteret, mens risen baner vejen for egentlige udvidelser.

”DIA12 håndterede fint vokseværket, og de yderligere udvidelser skyldes i høj grad også, at vi lytter til kritikken. Således fokuserer vi til kommende arrangement også på eCommerce, digital forretningsudvikling og ROI, uden på nogen måde at gå AEA i bedene. Digital arbejde er heller kun kampagner, men også den vedvarende indsats – altså et jury-kig på, hvad der holder de digitale gryder i kog,” siger Kim Jong Andersen.

Blandt DIA12-vinderne gik flere hen og vandt internationale priser, bl.a. The Generous Store fra Anthon Berg, Coinoffers fra McDonald’s og Synoptik Online Synstjek.

Nu mangler DIA blot at vokse de førnævnte 20 pct. i antal indsendte arbejder. Sidste år dystede 235 arbejder om at priserne.

DIA13 finder sted den 17. april.