Italiensk restaurant skaber rum for kreative til at vise kunst

Peter Engholm
25@mail.dk

På kvægloftet over Il Dona Ristorante i København åbner nu Directors Art – et galleri og frirum for bl.a. ADere og tekstforfattere. Netop nu kan man se Mette Lehmann.

For små to år siden åbnede Il Dona Ristorante med bl.a. tekstforfatteren Pia Rathsach som medejer. Nu følger et nyt tiltag oven på restauranten, bogstaveligt talt, for på Kvægloftet – der bl.a. bruges til selskaber, møder og konferencer – skabes der et nyt koncept, hvor kreative har mulighed for at udstille og udfolde deres kunsteneriske talent.

Bag konceptet står Pia Rathsach og ADeren Jette Nørgaard – og sidstnævnte har hentet inspiration til projektet fra London, hvor der er en lang tradition for at udstille art directors kunst. Men frirummet er ikke kun forbeholdt ADere:

“Directors Art er et galleri for kreative, der til hverdag arbejder kommercielt med talentet, og som her får mulighed for at vise ideerne, når de frit kan bestemme og ikke behøver at overveje, hvad modtageren skal tænke,” siger Jette Nørgaard.

Hun suppleres af Pia Rathsach:

“Vores udstillere arbejder ikke som professionelle kunstere, men har kreativitet som en del af deres faste virke. Det kan være ADere, tekstforfattere , fotografer, lydfolk, illustratorer og grafikere. Mangfoldigheden er stor, og vi vil gerne lægge rum til den – hidtil – uforløste kunst. Og samtidig skriger rummet på at blive pyntet op.”

Directors Art udstiller på Kvægloftet, Il Dona, Magstræde 12. Nogle udstillinger planlægges i samarbejde med Tony Nielsen, partner i FotoCafeen på Vesterbrogade.

Første udstiller var fotografen Lyng Bredesen og igår var der fernisering på den anden udstiller: ADeren Mette Lehmann, der var medstifter af Home Sweet Home og bl.a. har været på Bates, BBDO og senest Bocca.

Lehmanns farverige kunst kan beskues på Kvægloftet frem til den 11. juni.