Jan Duckert ser ud til at være skubbet ud på sidelinjen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Det er Henrik Juul, der nu udlægger teksten for Partners – ikke Jan Duckert – og det betyder en tilbagevenden til bureauets kreative DNA

Dagens udmelding fra Henrik Juul er interessant for mere end, at man nu siger farvel til Louise Knauer som adm. dir. Den synes nemlig samtidig at bekræfte rygter om uenighed mellem Jan Duckert og Henrik Juul om kursen – og manifesterer, at det nu er Henrik Juul, der sætter dagsordenen.

Starten på den historie går tilbage til slutningen af maj sidste år, hvor Jan Duckert meget overraskende fyrede Bjarne Spellerberg Orfelt og ansatte McKinsey-konsulenten, Louise Knauer som adm. dir.

Sidenhen blev det til store udmeldinger i bl.a. Børsen om en helt ny kurs for bureauet. Der blev talt om Big Data, og om at man ville væk fra den traditionelle reklameindustri.

Nu siger man så farvel til Louise Knauer, og selvom Henrik Juul pænt takker hende for hendes indsats med at kaste nye øjne på bureauet, så ændrer det ikke på indtrykket af, at udskiftningen af Bjarne Spellerberg Orfelt med Lousie Knauer er endt som et fejlskud.

Rygterne om hendes afgang har gennem lang tid været mange, men man har gjort meget for at holde historien tilbage.

Louise Knauer udgjorde sammen med Jesper Schmidt ledelsen på bureauet, men han forsvandt for en måned siden. Og her var det ikke Louise Knauer, der som adm. dir. fortalte historien. Det var Henrik Juul, der annoncerede Jesper Schmidts afgang og ansættelsen af Hanne Schmidt.

Da Bureaubiz efterfølgende fik fat i Jan Duckert (Henrik Juul var bortrejst) for at få præciseret Hanne Schmidts rolle, afviste han med følgende ord:

“Det må du snakke med Henrik om. Det er hans udmelding.”

Og nu kommer så annonceringen af Louise Knauers afgang – med Henrik Juul som afsender.

Profilering i Børsen

Samtidig er det Henrik Juul, der optræder i et stort interview i dag i Børsen. Godt nok fordi det handler om Tuborg. Men samtidig er det en stor profileringsartikel for Partners, der sender bureauet væk fra big data og tilbage til sit DNA.

Et budskab, som Henrik Juul også gentager på Markedsføring. Her frygter han ikke at få tæsk af markedet for vende tilbage til en kreativ dagsorden:

“Ikke flere end dem bureauet har fået, da man glemte at være Partners, tværtimod. Jeg er fuld af energi, og vi er på rette vej. Vi skal være anti-tesen til omverdenen. Når verden går til højre, går vi til venstre. Vi skal ikke spejle vores kunder i de mennesker, vi ansætter, eller de holdninger vi har. Så behøver kunderne jo ikke komme her. Vi kan ikke hjælpe vores kunder, hvis vi ikke kan komme med kvalificeret modspil til deres enorme mængder af tal og research.”

Henrik Juuls genopståen som frontfigur for Partners vil formentlig være en nyhed, der vil blive mødt med glæde i reklameverdenen. Branchen har brug for fyrtårne, og Henrik Juul er et sådant.

Han har helt sikkert pondusen og kompetencerne til at lede Partners. Og han er kendt for at kunne håndtere kunderne.

Han er godt nok mest kendt som kongen af folkekomedien, og her er efterspørgslen ikke mere så stor – men man tager fejl, hvis man undervurderer Henrik Juuls kreative cv. Hvilket Tuborg-kampagnen er et godt eksempel på.

Gammel Squash-ide

Reklamefilmene på tv ligner en Henrik Juul Classic, men hele kampagnen rummer meget mere og er foldet ud i mange kanaler – som f.eks. med ølnavne som kvajebajer på etiketterne. Den slags navne er der lavet mange af og forbrugerne er selv kommet med 10.000 forslag.

Børsen bemærker godt nok, at det er en ide, der ligner noget, som Coca-Cola er blevet kendt for, men det giver Henrik Juul anledning til at nævne en gammel Squash-ide, hvor man legede med navnet på etiketterne.

De fire sider i Børsen rummer også en boks med “Sådan gør Tuborg og WDP” samt et vue over Tuborg-kampagner gennem mere end 30 år.

Med andre ord – Partners er tilbage til basics – fremtiden handler ikke om big data.

“Der er Big Data, og der er Small Secrets. Det sidste er i sagens natur kun tilgængelig for de, der kender dem, hvorimod data er tilgængelig for alle. Det er ”Viden” versus ”Tro”. Derfor går vi også efter kunder, der anerkender dette. Kunder der tror på brandhistorier. De der ikke kun sætter deres lid til tal, for som Einstein sagde: ”Der er ikke kun det, der kan tælles, der tæller,” lyder det fra Henrik Juul på Markedsføring.

Jan Duckert står opført som adm. dir. for Partners og er hovedaktionær, så han skal nok holde øje med pengene. Men når det kommer til at udstikke kursen for Partners, så ser han unægteligt ud til at være skubbet ud på sidelinjen.