Af Bureaubiz & The Orbit Agency

2.558 Ebber. 64 flere, der hedder Lucia ...

Vores skytshelgen for mennesker med øjensygdomme fejres over alt i dag. Og der er 64 flere i år, for hvem dagen er noget særligt. Det er nemlig deres navnedag. Der er 511, der hedder Lucia, og det er dobbelt så mange som Chili. Faktisk kender 16% danskere én, der er opkaldt efter et krydderi, mens kun 10% kender én, der er opkaldt efter en grøntsag eller en anden madvare. Noget tyder på, at navnetrenden, der startede med Dan Turells datter, ser ud til at være ebbet ud. Ebbe falder også svagt i antal, men det er en anden sag.

Nelliker. Dem er der kun 2 af, altså navngivne piger i Danmark. Nellike var det faktisk ikke lovligt at hedde indtil for nylig, hvor man ellers havde tilladt både Persille og Paprika. Måske fordi Nellike betyder lille søm. Og hvem kalder dog sit barn for lille søm? Åbenbart to danske forældrepar. Men det sjove er, at Ebbe betyder stærk. Så kan vi gætte på, hvad Dan Turrells dreng ville have heddet, hvis han altså havde fået en dreng. Hans pige hedder som bekendt Chili.

Tilbage til Nellike. Stikker man nellike i en lime, skulle det være godt mod myggestik. Myg er der til gengæld ikke mange af i december, og så kan man jo ligeså stikke nelliker i appelsiner, ligesom man plejer.

Big Data, Small Data, irrelevant info, buzz-words og anekdoter i et lunefuldt sammensurium bragt til dig af Bureaubiz & The Orbit Agency. Sammen med Norstat har vi lavet en analyse, hvor vi spørger et repræsentativt udsnit af danskerne om deres holdninger og adfærd i julen og kombineret det med data fra: Danmarks statistik og Navnebetydning.dk

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club