Julen i tal #3 – om grønlangkål, svin og global opvarmning

Bureaubiz og The Orbit Agency

9 gange højere indtag af rosenkål. 200 kilo højere udslip af CO2 …

Svin med sprøde svær er billigere i december end nogen anden måned. Måske fordi bønderne ikke kører med forskudt budgetår og derfor skal af med det sidste af de 1.642.500.000 kilo svin, de har produceret, inden årsskiftet.

Spis brød til siger man, men det er faktisk grønlangkål, som får svinet til at glide ned. Vi spiser nemlig 9 gange så meget af det i december. Og det gælder også rosenkål. Det er nok derfor, vi udleder 200 kilo mere CO2 i julen.

Faktisk svarer 14% af danskerne i en dugfrisk måling, at de prutter mere i december. Tallet er lidt højere blandt mænd på Sjælland, for her stiger udledningen af varm luft med hele 17%. Og så har vi ikke engang talt svinene med.

Altså dem med de sprøde svær.

Big Data, Small Data, irrelevant info, buzz-words og anekdoter i et lunefuldt sammensurium bragt til dig af Bureaubiz & The Orbit Agency. Sammen med Norstat har vi lavet en analyse, hvor vi spørger et repræsentativt udsnit af danskerne om deres holdninger og adfærd i julen og kombineret det med data fra: Danmarks Statistik