Kampagne skal nuancere mediebilledet

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

De Lokale Ugeaviser starter en kampagne ”med et solidt afsæt i store mængder data.” Kampagnen skal fortælle, at der er forskel på, hvor man annoncerer. Kampagnen markerer samtidig et bureauskifte.

De Lokale Ugeaviser starter i denne uge en kampagne, som tager afsæt i en ny undersøgelse.

”Vi tillader os at kalde det en ’videnskampagne’, fordi ingredienserne er solide, nye faglige indspark og vi står nu med en solid dokumentation for de lokale ugeavisers særegne kvaliteter i forhold til øvrige annoncemedier,” siger direktør i De Lokale Ugeaviser, Lars Winther, og uddyber:  

”Tidligere undersøgelser har vist, at forbrugernes tilgang til annoncerne er stærkt påvirket af det medie, de møder annoncen i. Der er således tale om, at annoncemediet har nogen kommunikative egenskaber, der både kan styrke og svække annonce-effekten hos forbrugeren.”

Formålet med den nye undersøgelse, som hedder Mediernes kommunikative egenskaber, er at belyse de forskellige annoncemediers kvaliteter og effekt for annoncørerne. Undersøgelsen er lavet af Data Intelligence og Marketminds for De Lokale Ugeaviser.

Bag kampagnen står Bocca, som afløser Hjaltelin Stahl, der i en årrække har været bureau for De Lokale Ugeaviser.

Kampagnen består af bannerannoncer i forskellige fagmedier, som eksempelvis Mediawatch, SoMe-annoncer på LinkedIn samt annoncer i landets lokale ugeaviser.

”I annoncerne teaser vi temaet, mens vi går særdeles fagligt vil værks på LinkedIn, hvor vi dykker ned i alle nøgleindsigterne. Dernæst følger besøg på mediabureauer og hos større annoncører. Timingen af de besøg afhænger selvsagt af corona restriktionerne,” forklarer Lars Winther.