Karriereskift: Eks TBWA-direktør bliver iværksætter

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Og det bliver inden for bolighandel, hvor Lennart Christensen er blevet medstifter af en virksomhed, der vil satse på et helt nyt område.

En ny virksomhed, Købersmægler.dk, vil sikre ligevægt i bolighandler. Normalt er sælger repræsenteret med en ejendomsmægler, mens køber typisk står alene i store dele af processen.

Virksomheden vil arbejde for en tryg handel – og en prisforhandling – på købers vegne.

Bag Købersmægler.dk står Jacob Agerbo, tidligere ejendomsmægler med flere Nybolig-butikker, og Lennart Christensen, der indtil sidste sommer var COO på TBWA. Og således er han ikke blot gået over på kundeside – han har skabt sin egen forretning.

”Vi kan se, at der er et hul i markedet. En ny ejendomsmæglerlov, der træder i kraft fra nytår, understreger, at man ikke må rådgive køber som sælgers mægler. Samtidig har vi set i både Sydeuropa og USA, at det er kutyme, at også køber har en mægler,” siger Lennart Christensen.

Købersmægler.dk tilbyder alt vedrørende boligkøb, fra besigtigelse, over gennemgang af dokumenter og udarbejdelse af skøde til prisforhandling på vegne af køber. En prisforhandling beregnes som 10 pct. af afslaget.

”Jacob Agerbo er den boligprofessionelle, mens jeg byder ind med min gamle metier: At skabe brands og udvikle forretning. Købersmægler.dk er et skalérbart koncept, der vil appellere til både franchisetagere og investorkapital,” siger Lennart Christensen.

Han tilføjer:

”Vi har netop lanceret konceptet – og her har jeg kunnet trække på mit netværk blandt bureauer og freelancere, både sparring og web-udvikling. Nu skal vi så løbe det i gang og få gjort det landsdækkende, og derfor har vi på nuværende tidspunkt ingen kontrakt eller større aftaler med bureauer.”

Selve konceptet i Købersmægler.dk er relativt let kommunikeret. Opgaven bliver ifølge Lennart Christensen at justere danskernes adfærd i forbindelse med bolighandler:

”Det er fortsat indarbejdet at hyre en ejendomsmægler ved salg, men vi ser en begyndende kultur- og adfærdsændring i vores marked i retning af også at hyre eksperter på køberside – til at at sikre sig både en tryg proces og den bedst mulige pris. Den proces vil vi gerne skubbe på – ved at opbygge en position og et brand i markedet,” siger Lennart Christensen.

Samtidig er der Boliga, der har fået stor opmærksomhed med deres Selvsalg-koncept – her har sælger fravalgt en mægler.

”Det har vi stor respekt for, men det betyder, at der i endnu højere grad er plads til et initiativ som Købersmægler.dk. I en situation, hvor to privatpersoner handler en bolig for måske flere mio. kr., kan jeg godt forstå, at køberne bliver i tvivl om, hvorvidt f.eks. prisen er den rigtige,” siger Lennart Christensen.