Af Peter Engholm 25@mail.dk

Den 13. oktober afholdes Danish App Awards for første gang, og der kan sendes arbejder ind nu. Juryen, der skal bedømme dem, er også på plads - med folk fra både bureau- og medieverdenen.

I begyndelsen af maj blev Danish App Awards lanceret – den nye pris, hvor fagfolk hylder både brugeroplevelsen og designet i apps, samt håndværket bag.

Nu er arrangørerne så langt, at både tilmeldingen, juryen og selve arrangementet er på plads.

“På www.sugarcode.com kan man læse om juryen og awardshowet, og nok så væsentligt: Udviklere, bureauer og kunder i øvrigt indsende deres apps. Det er gratis at sende ind, for alle skal have chancen for at deltage, hvad enten det er store udviklingshuse eller privatpersoner, der har haft en finger med i spillet,” siger Nicolas Thomsen, medstifter og kreativ direktør i app-huset Shape, der er initiativtager til Danish App Award.

Fem awards vil blive uddelt i kategorierne design, funktionalitet, brugervenlighed og Årets App – dertil kommer publikumsfavoritten.

“Vi har fået sammensat en jury, hvis fællestræk er stor viden om og interesse for app-mediet – det være sig udviklere, prisvindere eller bureauchefer. Juryformanden er Nikolaj Sonne, værten for DR2s So Ein Ding, og blandt de øvrige otte jurymedlemmer er bl.a. Bjørn Stene, partner og adm. direktør i Mensch,” siger Nicolas Thomsen.

Arrangementet for de danske apps afholdes – af alle steder – på Nationalmuseet i København. Her vil der til lejligheden være plads til 200 deltagere, og de vil også være en slags jury, idet der er udviklet en app, naturligvis, så alle på aftenen kan bruge deres stemme på en app fra shortlisten.

Sidste frist for indsendelse er 15. september, og allerede nu er omkring 40 apps blevet indsendt til bedømmelse.

Vinderne får en moppedreng af en award – en 2,5 kg sukkerknald i marmorgranulat, hvor der er taget en bid i det ene hjørne.

Kommentarer

  1. Det var da soedt at give een plads i juryen til en kvinde! Det er sgu stort…..! NOT

  2. @Andersen – i de overvejelser som ligger forud for sammensætningen af juryen har de enkelte folks køn ikke på nogen måde spillet ind. Vi ville gerne have så dygtige folk inden for området så muligt. Nu er det sådan at appmosfæren primært er befolket af mænd, og derfor er der naturligt nok en overvægt af disse. Det handler ikke om kønskamp eller ligestilling, men om at de vindende apps bliver udvalgt af en så fagligt stærk jury så muligt.

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club