Kilmatopmøde bruges til opfølgning på Suzuki’s Grand Prix vinder

Peter Engholm
25@mail.dk

Berlusconi, Merkel, Sarkozy og Løkke Rasmussen er i snit 170 cm høje. Hvad skal de bruge kæmpestore biler til, spørger Suzuki i disse dages event.

Suzuki og Robert/Boisen har netop vundet en Grand Prix ved Eurobest for sin tankstation-event, og efterfølgeren indspilles – og udleves – i de københavnske gader i disse dage.

“Vi har igangsat en række aktiviteter omkring miljø og biler, hvor vi sætter fokus på det paradoksale i, at de “store” statsledere kører rundt under det igangværende klimatopmøde i kæmpestore biler, som de færreste har råd til. For de store statsledere er faktisk slet ikke så store endda, f.eks. er Silvio Berlusconi 167 cm høj, Nicolas Sarkozy 165 cm, Angela Merkel 173 cm og Lars Løkke Rasmussen 174 cm,” siger Carsten Rasmussen, der er CRM-chef hos Suzuki Bilimport Danmark.

Pointen – der vises på denne viral – er, at disse statsledere sagtens kan være i meget mindre klimavenlige biler, som alle har råd til – f.eks. en af Suzukis små klimavenlige biler, lyder det ubeskedne forslag.

Jeg har researchet – og Barack Obama er 186-188 cm høj. Er han så udelukket fra en Suzuki?

“Nej, men han er bare ikke så sjov at have med i filmen. Jeg er selv 190 cm og kører i en Swift. Det går fint,” siger Carsten Rasmussen.

Tankstationen blev brugt som event, som outdoor, som PR og som tv-reklame. Den aktuelle event vil også blive bredt ud i forbindelse med Suzukis nytårsshow i januar.

Eventen kører således både på den længere præmis om, at store statsledere ikke nødvendigvis er høje, og på den konkrete event – altså klimatopmødet.

“Hvis vi kan finde en 4 km/l-limousine – og det skulle være muligt, for der er 100vis af dem i København i disse dage – som vi kan lægge vores Suzuki’er i slipstrømmen af, så gør vi det. Men det er hårfin balance, for vi ønsker naturligvis ikke at havne i klimafængslet,” siger Carsten Rasmussen.