Af Pia Osbæck pia@bureaubiz.dk

Kommunen er så glad for sitet, at det vil blive indviet officielt af borgmesteren.

Faxe Kommunes nye website bliver indviet i dag med tale af Faxes borgmester, som klipper det traditionelle røde silkebånd.

Hvordan klipningen af et rødt silkebånd rent praktisk vil foregå i forbindelse med et nyt website, melder historien dog ikke noget om.

Det er digitalbureauet Dwarf, der har designet og udviklet det nye website, som allerede er fremtidssikret til mobile platforme ved at gøre teksten ekstra stor

Formålet med det nye website, var for det første at komme af med det eksisterende, som var bygget lag på lag gennem flere år og desuden var uforholdsmæssigt dyrt fordi det var baseret på et licensbetalt system. Og så måtte det gerne vise Faxe som en moderne organisation.

”Vi satte os for i fælleskab med Dwarf at udvikle et website, som skulle afspejle Faxe Kommune som en moderne udadvendt offentlig administration. Både borgere og erhvervsliv skulle hurtigt og gnidningsfrit finde den information eller digitale selvbetjeningsløsning, de søger”, siger Niels Weiglin, kommunikationskonsulent i Faxe Kommune.

Fokus har derfor været at gøre websitet enkelt og overskueligt med relateret indhold og relaterede selvbetjeningsløsninger de steder.

Der er desuden direkte fra forsiden lavet et selvbetjeningsunivers, hvor de forskellige selvbetjeningsløsninger kan filtreres på baggrund af behov eller målgruppe.

Fremover sparer kommunen at betale licensomkostninger fordi websitet er udviklet i den nyeste udgave af open-source CMS’et Drupal.  

Det nye site kan se her: http://www.faxekommune.dk

Kommentarer

  1. Hvis man ikke kan sige nogen pænt skal man holde sin kæft, så det prøver jeg. Responsive…

    Det er digitalbureauet Dwarf, der har designet og udviklet det nye website, som allerede er fremtidssikret til mobile platforme ved at gøre teksten ekstra stor….

  2. “fremtidssikret til mobile platforme ved at gøre teksten ekstra stor”???
    Åben da lige sitet på en mobil og se hvor “fremtidssikret til mobile platforme” det er. Jeeez. Har de hørt om Responsive??? Når nu skattekronerne skal betale for et ellers pænt og overskueligt offentligt website, så få det dog lavet, så det ER “fremtidssikret til mobile platforme”! :-/

  3. Dwarfs egen hjemmeside tager heller ikke engang højde for “mobile platforme”, så _nogen_ er blevet fodret med “management bullsh*t”. 😉

  4. Fremtidssikret til mobile platforme fordi teksten er stor. Bare synd websitet ikke fungerer på mobile platforme. Pinligt.

  5. Så så. Er Nationen sluppet løs på Bureaubiz? Fed overskuelig kommunal løsning, ingen venstrenavigation, og udmærket ‘produktsortering’ til selvbetjeningsløsningerne. Thumps up. Så kommer mobilsitet/responsive nok i næste budgetår..

  6. Det med fremtidssikret og store bogstaver ligner en redaktionel misforståelse. Næppe noget bureauet skal stilles til ansvar for. I øvrigt en flot og brugervenlig løsning efter min mening. Synes ellers at mange kommunale hjemmesider halter.

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club