Konkurrence: Gentænk en hel branche på et døgn

Emil Malte Simonsen
emil.s@bureaubiz.dk

Hvilken rolle spiller printartikler i en digital verden? Det skal deltagerne i en ny europæisk konkurrence forsøge at give originale svar på – med kun 24 timer til rådighed.

En ny konkurrence skal afføde bud på, hvordan den grafiske branche kan fremtidssikre sig selv. 

Konkurrencen er et såkaldt Hackathon – et sprint-event, hvor folk arbejder sammen i små teams om kreativ problemløsning, gerne i form af softwareprojekter, med en fast tidsgrænse.

Konkurrencen er skabt ud fra en erkendelse af, at den grafiske branche er udfordret af digitalisering, og der derfor er brug for innovative løsninger. Ikke bare inden for ét område, men adskillige.

Der efterspørges derfor løsninger i forskellige kategorier, der bl.a. omfatter at finde på nye måder at skabe ekstraværdi for brands gennem pakker og labels og at give svar på, hvordan digital marketing kan skabe værdi for den grafiske branche. Et hold af eksperter og fagfolk vil undervejs give vejledning og tips til deltagerne.

Målet er at aflevere proof of concept i form af enten hardware eller software, der kan føre til en innovativ løsning til den grafiske branche. Det kan være alt fra nye markedstilgange eller forretningsmodeller til nye produkter eller services.

Udfordringen er stillet af en sammenslutning af europæiske brancheforeninger og -sammenslutninger, der beskæftiger sig med den grafiske branche. Den danske erhvervsorganisation GRAKOM, der repræsenterer kommunikationsindustrien – og som står bag Creative Club og Bureaubiz – er bl.a. medarrangør af eventet.

Eventet løber over to dage, d. 25. og 26. oktober, og afholdes virtuelt. På andendagen skal hvert hold præsentere deres resultat for en jury, der præmierer vinderne med fuld adgang til den europæiske kongres Benelux Online Print Event, der afholdes 17. februar i Antwerpen i Belgien. 

Anden- og tredjepladsen modtager desuden en kontakt præmie på 500 €. Førstepladsen får 2000 € og et mentorprogram for startups sponsoreret af den internationale papir- og papleverandør Sappi.

Teams kan sammensættes af virksomheder, studerende, startups og lignende. Der er ingen krav til specifikke fagligheder eller baggrunde for at deltage.

Du kan læse mere og tilmelde dig konkurrencen her.

Opdateret 30. september: Kontantpræmier og mentor-programmet fra Sappi er kommet til siden udgivelse. Desuden er billetterne til kongressen rettet til at være Benelux Online Print Event, der afholdes 17. februar i Antwerpen i Belgien. Tidligere fremgik det, at billetterne var til den europæiske kongres for den grafiske industri, HET, der afholdes i Mechelen i Belgien d. 9. november.