Konkursramt pr-firma stiftet af svensk professor

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Nordisk Kommunikation blev i dag erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten. Konkursen forventes ikke at få betydning for den svenske del af gruppen.

Det er den velanskrevne svenske professor, Sven Windahl, der oprindeligt stiftede Nordisk Kommunikation. Det skete i 1993 i København, og indtil i dag bestod gruppen af både et svensk selskab med kontor i Malmø og Stockholm samt et dansk selskab.

Ejerskabet var placeret i Nordisk Kommunikation Holding, men i slutningen af 2006 solgte man 40 pct. af det danske selskab til adm. dir. Pelle Carlo Nilsson.

Det er ham, der er blevet beskyldt for sexchikane af medarbejderne som aftalt på Bureaubiz i går, og det er dette selskab, som på et møde i Sø- og Handelsretten i dag formelt blev erklæret konkurs. Kurator er Ulrik Holsted-Sandgreen fra Bech-Bruun, men han har ikke meget at sige på nuværende tidspunkt. Han skal først nu til at danne sig et overblik.

Konkursen ventes ikke at få betydning for den svenske del af gruppen. I seneste regnskabsår stod det danske bureau for lidt mere end halvdelen af Holdings overskud på ca. 1,4 mio. kr. Egenkapitalen i Holding var ca. 406.000 kr. og Nordisk Kommunikation A/S stod opført til en værdi på ca. 420.000 kr. Samtidig er dog noteret, at Holding skyldte det danske bureau ca. 400.000 kr.

Rene La Cour Sell, der sidder i bestyrelsen og har været formand, er åbenbart knyttet til bureauet på grund af Sven Windahl. I hvert fald karakteriserer han i en artikel på Dansk Kommunikationsforening ham som sin mentor.

På samme forenings hjemmeside beskrives Sven Windahl således:

“Sven Windahls baggrund og lange erfaring som forsker inden for kommunikation samt hans store erfaring som praktiker og konsulent, placerer ham som én af de ledende i branchen. Sven Windahl rådgiver virksomheder og organisationer i forbindelse med opbygning af velfungerende kommunikationssystemer og ledergrupper”.