Konservative og eks-bureauet dropper retssag

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Først opsagde Det Konservative Folkeparti samarbejdet med Integral, så stævnede bureauet partiet for 1,8 mio. kr. i udført, men ubetalt arbejde. I 11. time droppes en retssag.

De Konservative er kommet til enighed med sit tidligere bureau, Integral – bevares, der er næppe tale om en enighed, der er dyb og varm, men trods alt en enighed, der rækker langt nok til at indgå et forlig og dermed slippe for at skulle mødes i retten tre dage i januar.

I disse dage for et år siden opsagde de Konservative sit samarbejde med Integral. Måneden efter svarede bureauet igen med en stævning. Integral mente nemlig at have næsten 1,8 mio. kr. til gode for arbejde, der var blevet udført, men altså ikke betalt.

Beløbet dækkede over månedlige honorarer, et rest-beløb efter et Brand Essence-forløb samt aftalte projekter.

De Konservative mente, at betalingen skulle falde, når der var rejst fundraising-midler – en fælles opgave, som partiet ikke mente, at bureauet havde ydet sit til. At fundraisingen skulle være et fælles-element, foreligger der ifølge Integrals advokat intet om på skrift.

Efter stævningen gik tiden med at rendyrke uenigheden. Processkrifter frem og tilbage mellem parterne hjalp i al fald ikke, og før sommerferien – og folketingsvalget – blev en retssag berammet til sidst i januar 2016, med en forventning om at skulle vare tre dage frem til 28. januar.

Sådan skal det altså ikke gå. Men det er også det eneste, der sandsynligvis slipper ud om sagen.

Over for BT bekræfter Integrals advokat Søren Skibsted fra Kromann Reumert, at der er indgået forlig i sagen, men efter parternes ønske indeholder forliget en tavshedsklausul, så ingen af parterne må udtale sig til pressen om sagen.

I samme åndedrag nøjes de Konservatives pressechef, Benny Damsgaard, over for avisen med at bekræfte, at der ”ikke længere er en sag mellem Det Konservative Folkeparti og Integral”.