Konservative overvejer reklamebureau

Peter Engholm
25@mail.dk

Partiets hidtidige bureau, Kunde & Co, blev ikke benyttet i forbindelse med Europa-parlamentsvalget, hvor Bates Y&R lavede enkeltstående projekter.

De konservative overvejer for tiden sit bureausamarbejde. Kunde & Co var partiets bureau i forbindelse med folketingsvalgene i hhv. 2005 og 2007, men op til valget til Europa-Parlamentet var Kunde & Co ikke med – end ikke på sidelinjen.

Det skyldes ifølge partiets generalsekretær, Morten Bangsgaard, primært valgets karakter:

“Et Europa-parlamentsvalg er ressourcemæssigt langt fra det samme som et folketingsvalg. Så det meste kampagnearbejde klarede vi selv. Men på enkeltstående elementer havde vi så Bates indenover,” siger Morten Bangsgaard.

Han afviser, at Bates-projekterne udtrykker et egentligt bureauskift.

“Det er ikke noget, der er besluttet endnu – om det skal være Kunde & Co, Bates eller et helt tredje bureau fremover. Men du kan sige, at de konservative som led i forberedelserne til det kommende folketingsvalg overvejer bureausamarbejdet,” siger Morten Bangsgaard.

Der er lang tid til næste valg – er det ikke svært at forberede sig til en kampagne, der typisk kører tre uger?

“Ja og nej. Næste valg er skal senest afholdes til november 2011, og der er lang tid til. Det er svært, fordi vi ikke ved præcis, hvornår valget kommer. Men i modsætning til tidligere så er valgkampsperioden længere – hele mellemperioden mellem to valg er én lang kampagne,” siger Morten Bangsgaard.