Konsulenthus vil være bureau

Peter Engholm
25@mail.dk

Socialsquare har talt, diskuteret og planlagt – ikke eksekveret. Nu er hver en sten vendt, og det er der kommet nye ejere, ny ledelse og ny fokus ud af. Der skal knokles sammen med kunderne.

Konsulenterne har i flere år kigget glubsk på bureauerne og taget en luns i ny og næ. Og bureauerne har fået at vide – også af konsulenter – at de burde tage ved lære af konsulenterne og indtage en rådgiverrolle snarere end blot at være arbejdsbier.

Men nu går det den anden vej: Socialsquare fejrer sin fem års fødselsdag ved at skifte fokus, fra rådgivning-alene til også-eksekvering.

Og i den forbindelse har man skiftet ud i både ejerkredsen og ledelsen.

“Vi har udviklet markedet for det sociale internet. Vi har introduceret virksomheder til nye sociale netværk, lavet frontløbeprojekter på kunde- og borgerinvolvering og lavet wikis og idéplatforme,” siger Magnus Christensson, ny adm. direktør i – og medejer af – Socialsquare.

Udviklet markedet, men forsømt at udvikle bureauet?

“Ja, fordi der har i begyndelsen været stort personfokus, og hvor det var vigtigt at få etableret ekspertrollen. Men vi har kunnet mærke, at vi er vokset med kunderne – eller mere præcist: At kunderne er blevet klogere. Derfor skal vi ikke kun tale og skrive rapporter, men også gennemføre. Vi skal ikke stå på ølkassen, men ned i maskinrummet,” siger Magnus Christensson og tilføjer:

“Det er dét, vi mener med at være et socialt bureau. Vi skal være håndværkere, og vi skal arbejde med kunderne. Vi skal fortsat rådgive, men også føre rådene ud i livet og gøre en forskel. Det kræver en stor faglighed og en mere detaljeret viden også at implementere tingene,” siger Magnus Christensson.

Devisen for Socialsquare er at skabe en ny forretning, selv om man er fem år gammel. Udover at Magnus Christensson har afløst Andreas Johannsen som adm. direktør (Johannsen er nu partner i webbureauet Klean), så er han blevet partner i bureauet sammen med Martin Sønderlev Christensen. De har været i Socialsquare i hhv. tre og to år.

Samtidig fratræder Socialsquares stifter, Trine-Maria Kristensen, som konsulent og partner for at blive selvstændig. Thomas Madsen-Mygdal, medstifter af Socialsquare, fortsætter som arbejdende bestyrelsesformand og medejer.

Bureauet har syv fastansatte medarbejdere.