Kontaktdirektør bliver adm. direktør – men skilter ikke med det

Peter Engholm
25@mail.dk

Der er for lidt jord under neglene i adm. dir. titlen ude på heden hos IB&Co. Mogens Sejer Iversen overtager ledelsen – som direktør.

“Direktionen er på plads i IB&Co” meddeler bureauet i dag, og aner man en vis lettelse i ordene, så er den til at forstå.

Det Ikast-baserede bureau brugte nemlig en god bid af foråret på at være uenig om udførelsen af den lagte strategi – og på at sige farvel til først kontaktdirektør Brian Vester og siden til direktør Lasse Altmann.

Mogens Sejer Iversen overtog i maj stillingen som kontaktdirektør, og nu forfremmes han, idet ‘kontakt’ fjernes fra titlen, så han herefter er direktør for det 25-mand store bureau. I meddelelsen fra IB&Co siger bestyrelsesformand og hovedaktionær, Bo Jensen:

“Det har jo lige som ligget i kortene, at Mogens Sejer Iversen skulle stå i spidsen for bureauet. Han har i sin første tid i virksomheden dokumenteret såvel eksternt som internt, at han har de kvalifikationer, der skal til, og derfor er vi i ejerkreds og bestyrelse trygge ved at overdrage ham lederskabet.”

Siden foråret er strategien for de næste tre år blevet fastlagt, og Mogens Sejer Iversen kommer nu selv i spidsen for den endelige eksekvering frem mod den erklærede målsætning om at blive blandt Jyllands absolut største og mest anerkendte bureauer frem mod år 2013.

I ville først være “blandt de bedste bureauer i Jylland 2013”, siden “Jyllands bedste reklamebureau i 2013” – og nu blandt de absolut største og mest anerkendte …

“Ja, det er småjusteringer, for sætningerne udtrykker ambitionsniveauet. Vi vil være mere målrettede og besidde dybere kompetencer. Vi har i vores strategi foretaget nogle markante til- og fravalg, og der er bred intern opbakning i bureauet og en udbredt vilje til forandring og vækst”, siger Mogens Sejer Iversen og tilføjer, at man hen over den næste tid vil løfte sløret for nogle af de konkrete strategi-justeringer.

Hvorfor er du egentlig ikke ‘administrerende’?

“Det er jeg også officielt, bl.a. hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Men IB&Co har aldrig brugt titlen i sin kommunikation, da den signalerer for meget administrator og for lidt jord-under-neglene. Og jeg er stadig spydspids for kontaktsiden og ansvarlig for salg,” siger Mogens Sejer Iversen.

Det lyder ikke som om, at kontaktdirektør-posten så skal genbesættes …

“Nej. Vi skærper funktionen for projektlederne, så deres job bliver en blandig af projektleder og kontaktchef,” siger Mogens Sejer Iversen.