KreaKom henter ny direktør fra DR

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Malene Birkebæk har også erfaring fra bureaubrancen, idet hun var ansat hos Carat i en årrække.

Malene Birkebæk bliver ny adm. direktør i KreaKom (Kreativitet & Kommunikation), når Charlie Stjerneklar stopper for at blive partner i t Grace Public Affairs efter godt to år på posten.

Den nye direktør bliver hentet fra DR, hvor hun har været ansat siden 2014, senest som ledende redaktionschef for DR Ung/P3. b

I sin tid hos DR har hun blandt andet haft stillinger som CMO, chef for design & branding samt chef for børn, unge og nyudvikling.

Malene Birkebæk har også erfaring fra bureausiden, nærmere betegnet mediabureau, hvor hun i en årrække var ansat hos mediabureauet Carat som blandt andet managing director, strategy director og client service director.

Bestyrelsesforperson i Kreativitet & Kommunikation, Kim Boisen siger om ansættelsen:

”Vi synes simpelthen, vi har gjort et scoop. Med Malene har vi fundet en person, der kender vores branche rigtig godt fra flere sider, både fra mediebureau, som marketingsansvarlig i et stort mediebrand og som chef for Danmarks største indholdsudvikler til unge. Det gør hende i stand til at se på de problemstillinger, der fylder meget i branchen i øjeblikket med forskellige briller, hvilket er hensigtsmæssigt, da vores enkelte medlemmer også typisk kan se ret forskelligt på dem.”

Hovedpersonen selv siger:

”Jeg ser frem til at vende tilbage en branche, jeg kender godt og holder meget af. En branche, som aldrig har været mere relevant, men måske også aldrig mere udfordret. Der stilles større krav til bureauerne fra kunderne og fra omverdenen samtidig med, at branchen er præget af store forandringer – AI’s indtog, en omskiftelig samfundsøkonomi, kampen om at tiltrække og udvikle Gen Z, bæredygtighed og muligheden for at hjælpe virksomheder med at tage samfundsansvar og kravet om at dokumentere vores værdi hver eneste gang.”

Malene Birkebæk er uddannet cand.merc. fra CBS og har en executive MBA fra The Berlin School of Creative Leadership. Hun tiltræder 1. april 2024.