Kreativ direktør får eget tv-program

Peter Engholm
25@mail.dk

Morten Kirckhoff fra Advance udgav forrige år – sammen med tv-komikeren Jan Elhøj – en fotobog om forfaldet i forladte steder. Nu følger en tv-serie på DR2 med parret som værter.

Det begyndte med to venner, der sprayede grafitti, siden fulgte foto-interessen og fascinationen af forladte steder. Morten Kirckhoff, kreativ direktør i Advance, og tv-komikeren Jan Elhøj rejste rundt og fotograferede forladtheden og forfaldet.

Egentlig var det kun for egen fornøjelses skyld, men de blev foreslået at udgive en bog. Den udkom i marts 2011, og via en foredragsturné og en udstilling i Berlin er parret nu værter for en tv-serie på i alt fem afsnit: “Alt forladt”, der har premiere tirsdag kl. 22.10 på DR2.

Bogen hed ”Abandoned” og foreevigede æstetikken i forfaldet i bl.a. Kina, Belgien, Tyskland, Rusland og Danmark. I tv-serien er ikke kun titlen, men også indholdet hentet i det danske.  

”Det er en slags ”Abandoned Light” – for vi tager ikke kloden rundt for licenspenge. I bogen brød vi ikke ind som sådan, men det var ikke alle steder, at vi havde fået tilladelse forinden. I ”Alt forladt” er de officielle tilladelser på plads,” siger Morten Kirckhoff.

I første udsendelse graver parret bogstaveligt talt dybt for at opsøge det forladte. I Dyrehaven, nord for København, ligger et fort, der blev bygget i 1916 og forladt i 1969. Adgangen kræver en rendegraver, for indgangen ligger under otte meter jord.

Undervejs får de to urbane udforskere uventet kongeligt besøg – dog ikke nede fra fortet.

Projektet – både som bog og tv – kan følges på Facebook.  Nedenfor ses pressebilledet, med Elhøj til venstre og Kirckhoff til højre: