Kreativ direktør skifter bureau efter 14 år

Peter Engholm,
journalist

Thomas Bo Nielsen begyndte som praktikant hos Co/Plus og har været der siden 2007 – de seneste fem år som kreativ direktør. Nu kalder et andet bureau.

Man kan ikke beskylde Thomas Bo Nielsen for at rende af pladsen. Godt 14 år nåede det at blive til hos Co/Plus, hvor han kom til som grafisk designer og art director fra Danmarks Designskole – allerførst som praktikant, faktisk. Talentet foldede sig hurtigt ud, og i 2016 blev han bureauets kreative direktør.

Nu går turen til WeThink Nordic, hvor Thomas Bo Nielsen også har fået titel af kreativ direktør. Her er der tale om en udvidelse af det kreative team, idet han ikke erstatter nogen på posten.  

”Vi er lykkelige over at få Thomas ombord med hans internationale erfaring og gudsbenådede visuelle øje,” siger Claus Møllebro, head of creative og partner, og fortsætter:

”Udover at være en talentfuld grafisk designer/art director spænder han over et bredt felt af discipliner, fra concept udvikling over product innovation til content produktion.”

Thomas Bo Nielsen er nu en del af ledelsen på WeThink Nordic sammen med CEO Patrik Thelin, strategisk direktør Ghita Holst og Claus Møllebro. 

Kreativ genforening
Hos WeThink Nordic er der tale om en genforening, idet Claus Møllebro var kreativ direktør på Co/Plus, da Thomas Bo Nielsen i sin tid tiltrådte.

”Jeg har tidligere arbejdet sammen med Thomas igennem 10 år, og hans tilgang til kommunikation og design er meget anderledes ‘ureklamet’. Hans erfaring og forståelse for den fragmentererede og hyper connected online verden er noget, som vil videreudvikle vores internationale kunder. Derudover er Thomas et fantastisk menneske med bred erfaring, som vores unge kreative afdeling vil kunne lære meget af.”

Fra Co/Plus omfatter hans internationale erfaring brands som Schweppes Orangina, B&O Play, ABM industries, Pernod Ricard og Evian. På den skandinaviske front har han haft ansvaret for kunder som Arla, Rynkeby og Cocios relancering med Eva Mendes.

Naturlig rejse videre
Hos Co/Plus siger managing director Sasha Denham:

“Vi har fuld respekt for Thomas’ farvel og takker ham for ‘mange års tro tjeneste’. Co/Plus var hans første bureau, så det er naturligt – når han får det rette tilbud – at han gerne vil prøve noget andet.”

Da Thomas Bo Nielsen blev kreativ direktør på Co/Plus, var der tale om en intern rekruttering. Denne tilgang er fortsat:

”Michael Schlenzig er i dag kreativ direktør hos Co/Plus. Han var halvandet år creative lead på vores største kunder, 3 og Oister. Michael kom til os fra Sunrise, hvor han var kreativ direktør,” siger Sasha Denham.