Kulturhovedstad Aarhus vælger bureau

Peter Engholm
25@mail.dk

Om to år bliver Aarhus kulturhovedsted, og bæredygtighed skal være en kerneværdi og et programspor. Til det formål har byen valgt et bureau og et akademi.

Aarhus 2017 – den korte udgave af udnævnelsen til Europæisk Kulturhovedstad 2017 – indgår samarbejde med to partnere på bæredygtighedsområdet.

Kulturbyen har indgået aftale med WorldPerfect, der karakteriserer sig selv som et bæredygtighedsbureau. Det har bl.a. arbejdet sammen med musikfestivalen NorthSide, der sidste år modtog den internationale miljøpris Greener Festival Award – som den første i Danmark.

Den anden partner er Samsø Energiakademi, der har stået bag en række borgerinddragende bæredygtighedsprojekter og som drivkraft bag Samsøs omstilling til 100% Vedvarende Energi Ø.

Adm. dir. for Aarhus 2017, Rebecca Matthews, siger om operatøraftalen:”Vi vil sikre, at bæredygtighed bliver gentænkt ud fra en kulturvinkel. Vi ved, at kulturelle oplevelser af høj kunstnerisk kvalitet formår at engagere nye målgrupper og har en helt særlig evne til at diskutere samfundsrelevante problemer og vise os alternativer til den virkelighed, vi kender.”Partner i WorldPerfect, Rasmus Hørsted Jensen, tilføjer:

”Vi glæder os til at hjælpe kulturlivet med at indtænke mere bæredygtighed gennem inspiration, kommunikation, motivation og engagement. Bæredygtighed skal ses som et dogme til innovation, og det glæder vi os til at præsentere for de involverede projekter. Samtidig skal vi have engageret virksomhederne i arbejdet også.”