Kunde & Co må sige farvel til PFA

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Bureaukonkurrencen er afgjort – til fordel for et af de tre udfordrer-bureauer. PFA vil dog endnu ikke bekræfte.

PFA Pension er på vej til at sifte bureau. Hidtil har man arbejdet med Kunde & Co men fra før sommerferien har der været en bureaukonkurrence i gang mellem Kunde & Co, DDB, Bates Y&R og Umwelt.

Den konkurrence er ifølge Bureaubiz’ oplysninger nu afgjort – og det er sket til fordel for Umwelt.

Marketingchef i PFA Pension, Morten Møller Madsen, vil dog hverken be- eller afkræfte, at konkurrencen er slut.

“Jeg kan sige så meget, at vi i slutningen af august blev præsenteret for fire supergode oplæg, og at vi er gået i dialog med ét af bureauerne,” siger Morten Møller Madsen.

Tre bureauer er valgt fra, ét er tilbage – det lyder som en afsluttet konkurrence …

“Nej, for målet med dialogen er at få beskrevet samarbejdet. Og denne proces er endnu ikke afsluttet,” siger Morten Møller Madsen.

Det kan virke lidt ironisk, at det er mig, der fortæller dig hvilket bureau, der står tilbage …

“Ja, men uanset hvilket bureau, du måtte nævne, vil jeg hverken be- eller afkræfte noget, før vi har aftalen helt på plads,” siger Morten Møller Madsen.

Det var, efter hvad Bureaubiz erfarer, forventet, at konkurrencen ville have været afgjort allerede for adskillige uger siden, men afgørelsen er af ukendte årsager blevet udskudt.

PFA har siden 2002 haft Kunde & Co som leadbureau. Her skabte man sammen den kommunikations- og brandingplatform, som man fortsat baserer sig på. Men selv om man som Kunde & Co har været med til at sætte rammerne, er det altså ikke ensbetydende med, at man fortsætter med at udfylde dem. Og dét endda selv om Søren P. Espersen, underdirektør i PFA med ansvar for kommunikation og markedsføring, umiddelbart gav Kunde dette klap på skulderen kort efter, at de fire finale-bureauer var fundet:

“Principielt er bureauerne ligestillede, men Kunde & Co har gode forudsætninger qua seks års fremragende samarbejde. Omvendt kan de også godt mærke, at de er i konkurrence med tre stærke bureauer. Kunde og DDB er de store, men vi finder, at både Bates og Umwelt har meget at byde på i denne forbindelse.”

Søren P. Espersen understregede, at PFA søgte et bureau “med solide strategiske og kreative kompetencer, så vi kan få en endnu stærkere brandposition”.

PFA Pension har samlet sine budgetter, så valget af Umwelt betyder ikke blot et farvel til Kunde & Co, men også Yellow, der håndterede en mere operationel del af budgettet.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Jesper Kunde.