Lars Thomassen skal forsøge at gøre Bark Group til en succes

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Den tidligere BBDO-chef får comeback i bureaubranchen og bliver formand og får ansvaret for at forsøge at realisere projektet om et mini netværk.

“Giv mig nøglerne og bland jer uden om”.

Noget i den retning har været betingelserne fra Lars Thomassen for at overtage ledelsen af Bark Group. Og de hidtidige storaktionærer har bøjet sig.

Derfor overtager Lars Thomassen nu formandsposten i det børsnoterede selskab samt 5 pct. af aktierne.

Han har fået garanti for, at de kontroversielle finansfolk, Rene Lauritsen og Jesper Svane, er helt ude af selskabet, samt at de tre øvrige storaktionærer, Bent Helvang, Anders Hageskov og Klaus Aamann, kommer til at have under 5 pct. af aktierne.

Samtidig slår han fast, at han er chefen. Niclas Fröberg, der er chef for Bark Stockholm, har ellers i forbindelse med rekrutteringen af Mindshares direktør til Bark Stockholm udtalt, at han skulle overtage jobbet som direktør for Bark Group, mens Mindshare-direktøren skulle køre den nordiske forretning.

“Niclas bliver CEO, men i et amerikansk børsnoteret selskab er det formanden, der tegner forretningen, og sådan bliver det også her. Niclas skal tage sig af den svenske forretning,” siger Lars Thomassen.

Han er gået ind i det, fordi han mener, der er et potentiale for ideen med at etablere et micro-netværk.

“De store netværk har succesfulde forretninger, men jeg tror, der er behov for alternativer. Min egen erfaring fra mange år i et af de største netværk er, at topstyringen dominerer. Dermed har man mistet de lokale entreprenører og stærke, kreative kræfter, som ikke trives i et topstyret netværk. Heri ligger vores chance,” siger Lars Thomassen og fortsætter:

“Det bliver ikke let, men nu vil jeg gøre forsøget. Der er to aktiver: det svenske bureau og en børsnotering. Herefter er opgaven – ikke at finde nye medlemmer af familien – men at finde nogen, som vil være med til at bygge Bark. Og det skal være nogen, som man gider være sammen med,” siger Lars Thomassen.

Han vil ikke forholde sig til eller beskæftige sig med fortiden – for ham er det helt forfra med hele projektet. Han erkender dog, at der nok kommer til at gå lang tid før, man igen vil se et dansk Bark-selskab. Bark Copenhagen er under konkurs og de øvrige danske Bark-selskaber er begæret konkurs.

“Der er ingen aktivitet i Danmark, og det kommer der nok heller ikke foreløbig,” siger Lars Thomassen.

Han udspringer selv af BBDO, og har været højt placeret i netværket med det overordnede ansvar for en lang række østeuropæiske forretninger. Men han har været væk fra bureaubranchen i en årrække, og Bark bliver således hans comeback.

Lars Thomassen bor i London.