Lille bureau gør stor forskel – gratis

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Fra en lille hjælp på idéplanet til banko for små 1.000 personer tre år i træk. Aarhusianske Kidvertising har valgt at involvere sig stort i Børnecancerfondens arbejde.

Tilgangen var enkel: Frem for at yde flere små velgørende bidrag valgte Kidvertising i Aarhus at sætte stort ind én gang om året – med kontaktdirektør Jimmi Andersen som frontløber.

”Det begyndte i 2013 med en lille hjælp fra vores side – udelukkende på idéplanet. Børnecancerfonden havde et hav af ideer til at samle penge ind, og vi foreslog et enkelt og velafprøvet koncept – nemlig Bingo Banko fra TV2,” siger Jimmi Andersen.

Arrangøren af Bingo Banko er Team Rynkeby Østjylland, mens Kidvertising ikke nøjedes med at levere ideen – man har nu på tredje år ”fodret konceptet”.

”Det gode formål er én ting – og en vigtig én – men når jeg bruger tiden efter arbejde på dette, så er det også for at få tid til at lege kreativt. Det er et fagligt benspænd at arbejde med opgaven ‘Hvordan kan du markedsføre et arrangement, hvis du ingen penge har?’,” siger Jimmi Andersen.

Og der er vitterligt ingen penge – men det går endda, for alle arbejder uden beregning. TV2 har stillet konceptet, inkl. sponsorliste og jingle, til rådighed, mens BilletNet sælger billetter, og Nickelodeon kører en tv-kampagne.

Første år samlede Bingo Banko ca. 50.000 kr. til formålet.

”Et stort arbejde for små penge, men Børnecancerfonden sagde, at de var glade, for arrangementet udover beløbet havde givet dem masser af omtale. Sidste år blev antallet af deltagere til Bingo Banko fordoblet og overskuddet mangedoblet. Og vi fortsætter også – med ambitionen om at gøre det større, vildere og bedre. Og vi håber at få 800-900 gæster til arrangementet,” siger Jimmi Andersen.

Den faglige udfordring er også jordnær – der kommer ikke en plakat op at hænge i det lokale supermarked, hvis ikke man selv gør en indsats.

Omvendt får man også en del forærende, når nu det er kræftsyge børn, der kæmpes for:

”Vi går ikke med tiggerstav, men kan ofte nøjes med at fortælle, hvad det er, vi gør. På den måde har bureauets leverandører, kunder og samarbejdspartnere også budt ind. Vi forsøger også at hæve showets niveau ud over selve Bingo Banko’et – nu med Zulu Award-nominerede værter og Hr. Skæg som underholder,” siger Jimmy Andersen.

Bingo Banko 2015 afholdes i Scandinavian Congress Center i Aarhus den 29. marts.