Lille mediabureau går konkurs – og genopstår

Peter Engholm
25@mail.dk

Bureauet investerede, hvorefter markedet skrumpede. En ærgerlig timing, erkender ejeren, der har begæret virksomheden konkurs. Nu indebærer fremtiden bl.a. et samarbejde med Havas

Trods ”sund drift og en overvejende dynamisk omsætning” har mediabureauet Syntese Mediabuying haft et hårdt år.

Sidste sommer skiltes de to stiftere og ejere, Bastian Møller og Joackim Penti, med Bastian Møller som den fortsættende part, Og ved overtagelsen så investeringsgælden overskuelig ud, men da der derefter fulgte et år med dét, der karakteriseres som uheldige markedsomstændigheder og partnerskabsmuligheder, der ikke materialiserede sig, må Syntese nu lukke ned og starte forfra.

Adm. direktør Bastian Møller indgav i sidste uge konkurs på egenbegæring.

“Vi har stået overfor nogle grundlæggende udfordringer af flere omgange og må desværre sande, at vi ikke kan komme videre uden at starte forfra. Vi er utroligt kede af at måtte vinke farvel til halvdelen af bureauets dygtige og dedikerede medarbejdere, og vi gør alt for at hjælpe dem videre. Men vi har informeret alle, og afviklingen vil forløbe helt udramatisk,” siger Bastian Møller i en pressemeddelelse og tilføjer over for Bureaubiz, at timingen – set i bakspejlet – har været ærgerlig.

Nu sadler Bastian Møller om til et smallere format, hvor de udvidede ressourcer dækkes af partnernetværker – herunder aftaler med freelancere og et samarbejde med Havas, der gør, at man ser positivt på fremtiden.

“Virksomheden Syntese Mediabuying – og jeg personligt – har lært nogle vigtige lektier det sidste år. Det koster og er hårdt, men nu starter jeg forfra med en kerne af tre af de knalddygtige folk, vores kontakter kender og har tillid til, og jeg glæder mig til at præsentere en mere effektiv løsning,” siger Bastian Møller.

Syntese Mediabuying har eksisteret i syv år, og på kundelisten har man kunnet finde bl.a. Fitness World, Novozymes og Sundhedsstyrelsen. Fitness World har dog forladt bureauet, som Bureaubiz kunne fortælle i fredags.