Lille web-bureau er blevet mindre – men omgivelserne større

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Contentcubes regnskab ser ikke prangende ud. Men bureauet er tilfreds og fokuserer på et nyt og anderledes fællesskab, man er en del af.

Contentcubes adm. dir., Rasmus Viemose, erkender, at det kan lyde paradoksalt, at man erklærer sig tilfreds med et regnskab, der udviser et fald i bruttoavancen og i overskuddet.

“Det hænger sammen med, at vi som bureau skal ses som en del af en større sammenhæng. Derfor er nogle af medarbejderne og aktiviteterne flyttet over i andre selskaber – men vi render fortsat alle rundt i de samme lokaler,” siger Rasmus Viemose og tilføjer, at den nye sammenhæng ikke er en koncern. Derfor aflægges der ikke et overordnet regnskab.

Der er tale om et fællesskab mellem forskellige typer selskaber og start-ups, og Contentcubes rolle er at være rendyrkede web-konsulenter.

“Ser man det fra helikopter-perspektivet, så udfylder vi vores rolle. Vores konsulent-arbejde skal være indtægtsgivende, og det er det. Regnskabsmæssigt er målet plus/minus nul, og det mener jeg et underskud på 32.000 lever op til,” siger Rasmus Viemose.

Den større sammenhæng knytter sig til hovedejerne Simon Schock og Michael Clausens selskab, Sortedam Ventures. I regi af Sortedam Ventures har Contencube tre søsterselskaber: Echo IT, Evertale og Opeepl.

“Vi har derudover brugt meget energi sidste år på det nystiftede Founders House”, siger Rasmus Viemose.

I Founders House finder man f.eks. det nye App-bureau Shape.

“Samlet sidder vi 15-17 virksomheder i et fællesskab, og vi render omkring 50 mennesker rundt i lokalerne,” siger Rasmus Viemose og fortsætter:

“Det er en ny og spændende sammenhæng for os at indgå i, men logisk for os at bidrage til ny-udvikling af web og mobilteknologi med vores store viden indenfor webudvikling og brugeradfærd. Samtidig får vi meget ud af at sidde sammen med nogle af de dygtigste start-ups i DK. Den viden, som bliver delt på kryds og tværs i huset om nye tendenser og ny teknologi deler vi med vores kunder” siger Rasmus Viemose.”

Nøgletal for Contentcube

  • Bruttoavance 3,9 mio. kr. -26,4 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 780.000 kr. +17,7 pct.
  • Lønandel 78,7 (74,1)
  • Resultat af primær drift -0,032 mio. kr. (+0,271 mio. året før

    Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz