Livsstilsekspert fra tv lancerer egen kanal

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Christian Grau fra DRs ”Kender Du Typen og ”Thomas Skovs Bilprogram” introducerer bil-tv med et ”populær-sociologisk spor” på et nyt site.

Tekstforfatteren og forfatteren Christian Grau er livsstilsekspert på tv-programmet Kender du Typen og mixer i livsstil og bil-viden i ”Thomas Skovs Bilprogram”.

Nu raffineres indsigten og glæden ved – ja, endda kærligheden til – biler, når grausgarage.dk går i æteren torsdag den 1. november med bil-tv og nyheder.

Det hedder garage, men det er ikke der, men på vejene – i bilen – vi befinder os i indslagene.

Hjørnestenen i sitet er et månedligt tv-indslag, hvor Christian Grau inviterer en bilven med på tur i en lækker bil. I første afsnit er det tv-værten Anders Breinholt, der bliver inviteret ud i en Porsche Boxster S.

”Kernen i min bilinteresse har altid ligget i spændingsfeltet mellem mand og bil. Hvem er manden i bilen, og hvad gør bilen ved ham. Derfor synes jeg, det er sjovt at koble en mand og en bil sammen, og se hvad der sker i det møde,” siger Christian Grau.

”Det kan være en bil, der gør mig så glad, at jeg næsten ikke kan rumme det alene, eller det kan være et mere ”kender du typen-agtigt” forsøg på at matche mand og bil – altså finde en bil der passer til manden, eller omvendt slet ikke passer til ham og på den måde vækker noget i ham.”

Et ”populær-sociologisk spor”, hedder det i pressemeddelelsen, som Christian Grau også forfølger i tv-programmerne samt i bogen Mænd & Biler.

Udover det månedlige tv-indslag vil grausgarage.dk løbende bringe nyheder og andre automobile betragtninger om livet, som det tager sig ud fra førersædet i de mange biler, Grau er heldig at komme i nærheden af.

”I bund og grund er det bare en blog, hvor jeg deler min kærlighed til biler med ligesindede. Det er biler set gennem mine motorbriller, og det fede ved at være på nettet er netop, at man ikke er bundet op på alle de præmisser og regler, der er på traditionelle medier. Tag bare første afsnit, der reelt er 12 minutters slapstick uden ret mange regler. Næste gang laver vi måske kun syv minutter – det eneste, der ligger fast er, at jeg vælger bilerne, så må gæsten bestemme, hvor vi skal køre hen,” siger Christian Grau.