Lokalt bureau tog sin egen medicin – med succes

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Dragør-bureau hører til landets små og lokale bureauer. Men fik bl.a. en landsdækkende kunde hevet i hus, da man begyndte at annoncere for sig selv.

Reklamebureauer er generelt ikke gode til at tage deres egen medicin og reklamere for sig selv. På den ene side måske forståeligt. På den anden besynderligt, fordi det faktisk kan virke.

Kunde & Co er et af de fornemste eksempler, Mensch et andet. Og for nylig har Odensebureauet Cosmographic haft succes med en kampagne skabt af netop Mensch.

Men mindre kan også gøre det. I Dragør finder man Reklamebureauet Skalbo, der er et af utallige små lokale reklamebureauer – typisk med meget fokus på den lokale detailhandel. Skalbo er dog ikke detailhandels-orienteret.

Bureauet havde længe overvejet at lave en kampagne for sig selv og krisen fik sat skub i overvejelserne. Den klassiske model er at gå i gang med telefonbogen.

Men hos Skalbo besluttede man sig for at gribe opgaven anderledes an. Bureauet valgte at lave en kampagne med sig selv i hovedrollen. I bogstaveligste forstand. Kampagnen fik et filmtema: “Deres mission er din succes”.

Og det kreative udtryk blev som markedsføringen af en film. En plakat som fandt vej til både busbagsider, annoncer i de lokale ugeaviser og en direct mail, som blev skudt af sted til 1000 lokale virksomheder med 5+ ansatte.

Målet lå fast. Èn kunde på Amager skulle hives i hus. Resultatet var mere end tilfredsstillende. For det første kunne man byde velkommen til flere nye kunder. Blandt disse er A Inspektion Bilsyn med hovedkontor på Amager og 31 bilsynshaller i hele Danmark og Lindahls biler, der forhandler Peugeot biler på Amager og på Østerbro.

For det andet har de nye kunder givet bureauet nye opgavetyper, så man ikke bare har fået mere at lave. Man har også fået nye udfordringer. De mere traditionelle kanaler som Outdoor- og avisannoncering er blevet suppleret med musik og levende billeder. F.eks. har bureauet lavet en film med tilhørende musik til Peugeot. Aktuelt er bureauet i gang med at designe hjemmesider.

Tænk hvad man kan nå med god reklame.

Bureauet ejes og ledes af Ane Skalbo.