Lotto vil smide en håndgranat – den gamle markedsføring er metaltræt

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Læs også om, at direktør ville ønske, at SAS-ansatte levede op til reklamerne. Om McDonalds reklame på Youtube. Samt om marketingfolk, der bliver morgendagens ledere.

Opdateret: 

Lotto investerer et tocifret millionbeløb i et nyt reklameunivers. En annoncekampagne skydes i gang allerede i løbet af de næste to uger.

“Det bliver en håndgranat i forhold til tidligere markedsføring for Lotto”, siger Linda Frøkjær, relativ ny markedschef i Danske Lotteri Spil, der er Danske Spils selskab for monopoliserede spil.

Linda Frøkjær mener, at de gamle reklamer hvor en Lotto-vinder svajer sorgløst i sin hængekøje på en øde ø, lider af metaltræthed:

“Vi kan helt konkret måle, at Lotto-reklamerne har en dårligere effekt end tidligere og jeg tror det er fordi vi har sagt det samme på samme måde i for lang tid”.

Det er ikke kun reklameuniverset, der skal støves af, også kuponerne og distributionen får en omgang.

Ifølge markedschefen er Lotto “kørt forfærdelig meget agterud” i forhold til produktet og markedsføringen, fordi man ikke har formået at følge med i den udvikling, der er sket på spilmarkedet de seneste år.

Det har blandt andet betydet, at koncernens samlede Lotto-omsætning er faldet fra 4 mia. kr. i 2007 til 3,7 mia. kr. i 2010 og det er især guldkalven LørdagsLotto, der bløder.

Det er specielt de unge, Lotto har mistet. I dag er den gennemsnitlige Lotto-spiller 45-50 år.

Ifølge Gallup Adfact brugte Danske Spil sidste år 240 mio. kr. (bruttobeløb) på annoncering og i 2007 var bruttoindrykningerne på 125 mio. kr. (Børsen, p. 34-35).

“Bare SAS ansatte levede op til reklamerne”

Henrik Busch, tidligere kendt fra Magasin og Københavns Lufthavne, glæder sig til at komme hjem til Danmark, når han har været til sit månedlige møde i Kina.

Han identificerer sig, skriver han i et indlæg i Børsen, i den grad med SAS reklamen “så godt som hjemme” med først Uffe Ellemann og senest Johnny Reimar i hovedrollen, når han sætter sig i flysædet i et SAS-fly.

Men også kun lige til han har ladet sig dumpe ned i sædet. For ifølge Henrik Busch, har SAS personalet mere travlt med at fortælle om hvor hårdt et job, de har og det kommer til udtryk både overfor kunder, mellem kolleger, men især også i deres kropssprog, som ifølge Jubii-direktøren, udtrykker:

“Bare jeg dog var et andet sted – eller lavede noget andet, end det jeg lige nu beskæftiger mig med”.

Som loyal SAS-kunde ville Henrik Busch ønske, at der kom en snært af gamle dage tilbage i SAS. Men det kræver, at medarbejderne investerer lidt mere i kunderne og tilsidesætter deres egne behov en smule, mens man er på scenen – i flyet, mener Henrik Busch (Børsen, p. 2). Vi tog fejl af de to Henrik Busch og havde først krediteret Jubii-direktøren for indlægget.

McDonalds kampagne populær på YouTube

En svensk kampagne for McDonalds, lavet af DDB Stockholm er blevet set over 360.000 gange på Youtube, efter at det amerikanske magasin Adage i denne uge nævnte den i sit white paper.

McDonald’s og DDB satte i maj et stort digitalt billboard op på Stureplan midt i Stockholm, hvor forbipasserende ved hjælp af smartphones kunne spille “Pong” mod hinanden. Vinderen fik sendt en mobilkupon til McDonalds.

Kampagnen kan ses her (Børsen, bagsiden).

Marketingfolk blandt rising stars

Man siger, at marketing folk har svært ved at kravle helt til tops i hierarkiet og at for eksempel økonomifolk oftere bliver topchefer.

Men kigger man på Berlingske Nyhedsmagasins “Rising Stars” er to ud af syv med en marketingbaggrund, og det er da ikke så ringe.

Blandt morgendagens topchefer har headhunter firmaet Korn Ferry International udvalgt Henrik Dietrichsen, der i sit forrige job var Senior Vice President, Sales & Marketing hos betonvirksomheden H+H International. Nu er han Senior Vice President i samme virksomhed for Central Europe, Tyskland.

Den anden af de udvalgte er Anita Eckardt, der er marketing Director/CMO i Saint-Gobain Distribution i Danmark.

Anita Eckardt startede som marketing koordinator hos Bang & Olufsen og har endvidere været brand manager hos Grundfos Management. Hendes ambition er klart at gå efter topposten:

“Jeg er fuldstændigt sikker på, at marketing ikke er det, jeg skal lave for altid. På et tidspunkt vil jeg være CEO, selvfølgelig vil jeg det. Og jeg er klar til at tage skridtene på vejen”(Berlingske Nyhedsmagasin, p. 34-38).