M2Film skaber post-produktionsselskab med Zentropa og Ghost

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Navnet ligger ikke fast, beliggenheden er ikke helt afgjort – men første opgave er allerede aftalt.

M2Film, Ghost og Zentropa har fundet sammen i et nyt selskab, der – med håbet om støtte fra Den Vestdanske Filmpulje – ikke bare kan bevare, men også skabe yderligere kreative arbejdspladser.

Når de tre parter går sammen, er det fordi, at det er dumt at lade være.

“Det er jo helt tosset, at vi i Zentropa ikke får lavet postproduktion i Danmark, hvor der er nogle af verdens bedste animatorer og så videre. Og nu, efter at jeg har mødt disse fyre, er der ingen tvivl i mit sind om, at dette bliver godt. Det er folk af international kaliber, og Mads Munk er samtidig en fantastisk, jysk filmkøbmand,” siger Peter Aalbæk Jensen, direktør i Zentropa, til JP Århus om samarbejdspartnerne, inkl. stifteren af M2Film, Mads Munk.

M2Film og Ghost er kendt for produktion og postproduktion af bl.a. reklamefilm, herunder – i fællesskab – Lego Starwars-filmene.

Navnet på det nye selskab er endnu ikke besluttet – “Fede Effekter”, lyder et forslag fra Ghosts Jeppe Nygaard Christensen – og beliggenheden ligger heller ikke fast, men her peger pilen på Aarhus.

Den første opgave ligger imidlertid allerede klar: Efterbehandlingen af “Caroline Mathildes år”, som Zentropa begynder optagelserne på i næste måned.