Af Peter Engholm 25@mail.dk

Navnet ligger ikke fast, beliggenheden er ikke helt afgjort – men første opgave er allerede aftalt.

M2Film, Ghost og Zentropa har fundet sammen i et nyt selskab, der – med håbet om støtte fra Den Vestdanske Filmpulje – ikke bare kan bevare, men også skabe yderligere kreative arbejdspladser.

Når de tre parter går sammen, er det fordi, at det er dumt at lade være.

“Det er jo helt tosset, at vi i Zentropa ikke får lavet postproduktion i Danmark, hvor der er nogle af verdens bedste animatorer og så videre. Og nu, efter at jeg har mødt disse fyre, er der ingen tvivl i mit sind om, at dette bliver godt. Det er folk af international kaliber, og Mads Munk er samtidig en fantastisk, jysk filmkøbmand,” siger Peter Aalbæk Jensen, direktør i Zentropa, til JP Århus om samarbejdspartnerne, inkl. stifteren af M2Film, Mads Munk.

M2Film og Ghost er kendt for produktion og postproduktion af bl.a. reklamefilm, herunder – i fællesskab – Lego Starwars-filmene.

Navnet på det nye selskab er endnu ikke besluttet – “Fede Effekter”, lyder et forslag fra Ghosts Jeppe Nygaard Christensen – og beliggenheden ligger heller ikke fast, men her peger pilen på Aarhus.

Den første opgave ligger imidlertid allerede klar: Efterbehandlingen af “Caroline Mathildes år”, som Zentropa begynder optagelserne på i næste måned.

Kommentarer

  1. tillad mig at nuancere …

    Der har været en positiv dialog mellem Ghost, Zentropa og M2Film om at danne et helt separat selskab med det ene formål at producere visuelle effekter til Nikolaj Arcels film “Caroline Mathildes År”. Dette skal foregå i et område der yder filmstøtte, i dette tilfælde Aarhus, via den Vest-Danske filmpulje. Projektet kommer fra Zentropa, M2film vil stille infrastruktur i Aarhus til rådighed og Ghost har det fulde ansvar for finde de grafiske kræfter i Aarhus og det kreative ansvar for produktionen af effekterne. Om dette selvstændige selskab bliver en realitet er stadig uvist, men vi vil gerne understrege at Ghost er ikke og bliver heller ikke en del af hverken M2Film eller Zentropa.

    Tak for din tid!

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club