Manyone krydser Atlanten med bureauopkøb

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Det danske designbureau Manyone køber brasiliansk bureau med 40 medarbejdere og får dermed kontorer i både São Paulo og New York.

I 2019 meldte man ud fra designbureauet Manyone, at man ville være verdens førende strategiske designbureau inden for fem år. Og de har noget at have det i. Blandt stifterne er nemlig David Fellah og Lasse Jensby Dahl, der i sin tid var partnere i Designit, der i 2015 blev solgt til den indiske IT-koncern, Wipro – angiveligt for op mod 650 mio. kr.

Siden starten under navnet Strategic Design Group, har Manyone opkøbt det digitale designbureau Think, produktdesign-bureauet Skibsted ID, Molamil samt Boris Design Studio i Hong Kong samt Prospect Design i London.

Nu krydser de så Atlanten med købet af det brasilianske bureau, Questtonó, der  med 40 medarbejdere har hovedkontor i Sao Paolo og også et kontor i New York.

Opkøbet bliver i en pressemeddelelse nævnt som et vigtigt delmål på den femårige rejse: at være Europas største uafhængige designfirma to år inde i vækstrejsen. 

Questtonó har 28 år på bagen og kommer med en kundeportefølje, der tæller navne som AmBev, Magic Leap, Ford og Panasonic. 

Fra Co-CEO David Fellah lyder det:

”Siden jeg første gang besøgte Questtonó for snart syv år siden, har jeg vidst, at netop dette bureau har de helt perfekte værdier og kompatible kompetencer til at drive en strategi-design dagsorden, der har potentialet til at gøre en afgørende forskel for både kunder, mennesker og planeten. Det er af stor betydning for Manyone at vi får netop dem med ombord i vores rejse. Helt konkret betyder det nu, at vi dækker verden fra øst til vest, og at vi har en størrelse, der kan levere de globale løsninger og kompetencer som vores kunder efterspørger.” 

I starten vil Questtonó ændre navn til Questtonó Manyone og på sigt vil firmaet skifte navn helt til bare at hedde Manyone.

Med udvidelsen tæller Manyone godt 185 medarbejdere fordelt på 9 kontorer i 8 lande: København, Aarhus, Stockholm, São Paulo, Frankfurt, Hong Kong, Singapore, London og New York.