Marketingdirektørens udfordringer: Fokus er skiftet til kortsigtet effekt

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Martin Andersen, Carlsberg. Hvordan kapitaliserer man her og nu på de opbyggede mærkeværdier. Men selvfølgelig helst uden at ødelægge noget fremadrettet.

Alle kan lige så godt indstille sig på det. Uanset, hvad man kan sige af rigtige ting om ikke at spare på markedsføringsudgifterne, så slipper man ikke for, at der sker et ændret fokus.

Således lyder budskabet fra Carlsbergs Martin Andersen, der ellers repræsenterer et firma, der om nogen forstår betydningen af langsigtet mærkeopbygning.

Martin Andersen er næste gæst i Bureaubiz’ serie “Marketingdirektørens udfordringer”, hvor der skal svares på to spørgsmål:

Hvilke problemstillinger står lige nu øverst på din dagsorden?

“Det er en speciel periode, vi er i, og der er ingen vej uden om. Budgetterne gennemgås, det er et klart krav, at salg kommer i fokus og derfor står der effekt øverst på dagsordenen. Det indebærer, at vi skal tænke mere på den korte bane end vi normalt gør, og tidspunktet er således inde til at finde ud af, hvordan vi kan kapitalisere på den mærkeværdi, vi har bygget op gennem årene. Det handler ikke nødvendigvis om at skære i budgetterne men om at forstå, at det lige nu er helt centralt at fokusere på effekt”, siger Martin Andersen.

Hvad har du mest brug for, at dit bureau/mediabureau/webbureau hjælper dig med lige nu?

“Helt grundlæggende har jeg brug for, at bureauerne forstår, at effekt står øverst på dagsordenen. Når vi skal kapitalisere på den hidtidige mærkeopbygning på den korte bane, skal det selvfølgelig helst gøres uden at ødelægge noget på langt sigt. Det handler bl.a. om at tænke smartere, og måske bliver der lidt færre tv-kampagner og lidt mere ude, hvor man møder forbrugerne direkte”, siger Martin Andersen. Og erkender, at der meget vel kan ske det, at tingene aldrig igen bliver, som de var.

“Der er selvfølgelig en grænse for, hvor længe man kan tænke kortsigtet. Men denne situation kan meget vel blive et skridt mod at blive dygtigere til at finde den balance mellem det korte og lange sigt, som vi hele tiden søger”.