Marketinguddannet er ny CEO i KMD

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Eva Berneke forlader posten som CEO for KMD, der bl.a. ejer det digitale bureau Charlie Tango.

Efter 14 år forlader Eva Berneke posten som topchef i KMD, der er ejet af japanske NEC Corporation.

Ny topchef for IT-koncernen, der bl.a. ejer det danske digitale bureau Charlie Tango, bliver svenske Per Johansson, der kom til KMD i 2018 som direktør med ansvar for KMD-koncernens forretningsområde for software til den finansielle sektor.

Før ansættelsen i KMD var Per Johansson koncerndirektør for financial services i det nordiske it-selskab TietoEvry. Før det var han direktør i det nuværende CGI og desuden har han været ansat i Atos.

Per Johansson er uddannet i marketing ved Lunds Universitet og har en MBA fra University of Warwick i Storbritannien.

Han siger i en pressemeddelelse:

“KMD har været inde i en stærk strategisk udvikling i en årrække, og NEC-ejerskabet er et solidt fundament for de næste trin på vores strategiske rejse. Vores vigtigste opgave er at fastholde et skarpt fokus på hjemmemarkedet samtidig med, at vi udvider og accelererer vores globale, skalérbare softwareforretning. Jeg ser frem til min nye rolle og til at samarbejde med alle medarbejderne i KMD-koncernen, mine kolleger i ledelsesgruppen, bestyrelsen og ejerne i NEC. Jeg glæder mig også til at møde mange flere kunder og høre om deres tanker og forretningsbehov.”

Eva Berneke flytter med sin familie til Paris.