Martin O. Rasmussen stopper på Mindshare

Peter Engholm,
journalist

Et af landets mest profilerede mediabureauer skal have ny direktør. Manden, der har bygget Mindshare op fra bunden i Danmark, stopper efter 23 år.

Det er i bureausammenhæng en bemærkelsesværdig historie, at Martin O. Rasmussen nu er fortid i Mindshare.

Det bemærkelsesværdige er der flere årsager til:

Dels var han i september 1999 med til at stifte bureauet på et tidspunkt, hvor mediabureaumarkedet stadig var præget af nogle få store bureaubrands. Det var da et meget mere enkelt marked end dagens mediebillede.

Dels er han den længst siddende mediabureau-direktør i landet. Alle øvrige mediabureau-direktører, selv på koncern-niveau, er først kommet til i dette årtusind.

Mindshare er på mange måder lig med Martin O. Rasmussen. og det er faktisk gået ganske godt. Martin O. Rasmussen har været en markant stemme i faglige debatter, og Mindshare har haft en stabil og solid økonomisk udvikling

“Frihed til at bygge et bureau op fra bunden”
Over for Bureaubiz ridser Martin O. Rasmussen årtiers bureauhistorie således op:

”Da jeg etablerede Mindshare som det første WPP-mediebureau i Danmark for 23 år siden, fik jeg frihed til at bygge et bureau fra bunden, så længe vi leverede resultater og nåede vores mål. Og med to gange Børsen Gazelle i hhv. 2006 og 2007, EMEA Office of the Year i 2016 og senest en udnævnelse til Succesvirksomhed 2022 af Spar Nord/BDO vil jeg sige, at jeg har leveret på målene.”

Han uddyber:

”Opskriften på vækst har altid været et konstant fokus på innovation og udvikling – både fagligt og kommercielt. Og fundamentet har været tilfredse medarbejdere og tilfredse kunder. Mindshare startede som et innovativt og rådgivningstungt mediebureau og har udviklet sig til at være ét af Danmarks få reelle fuldt integrerede bureauer med en meget diversificeret forretning.”

Hvorfor stopper du?

”Tiderne skifter. Og derfor rakte jeg ud til Mark Heap, Mindshare EMEA CEO, om en gensidig fratrædelsesaftale. Jeg er nu fristillet frem til min aftrædelse den 28. februar 2023,” lyder det fra Martin O. Rasmussen.

Og hvad skal der nu ske?

”Jeg har fuld gang i nogle spændende hobby-projekter sammen med min hustru, men det ændrer dog ikke på, at jeg skal finde et nyt job. Det glæder jeg mig til.”

Group M skal nu finde en ny CEO til Mindshare i Danmark. Indtil dette er sket har Group M’s CEO, Jonas Hemmingsen, ingen kommentarer.