McCann siger farvel til 2 direktører. Og goddag til 1

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bureauet arbejder med at udvikle organisationen og rive siloer ned. Det betyder et farvel til en kreativ direktør og goddag til en velkendt digital direktør. Desuden stopper den viceadm. direktør.

Kreative og projektledere skal tænke holistisk. Til gengæld skal de have nogle produktionsfolk eller andre omkring sig, der i højere grad kan teknologien og hjælpe med, hvad der kan lade sig gøre.

“Koncepterne skal udvikles og tænkes uafhængigt af platforme og teknologier, men det er svært at lykkes med, hvis du har digitale kreative og projektledere og traditionelle kreative og projektledere. Kunderne får ikke en god oplevelse, hvis de kommer til at møde begge grupper, og derfor har vi arbejdet på at sikre en fuld integration blandt både kreative og projektledere,” siger adm. direktør Morten Ingemann, McCann Copenhagen.

Bestræbelserne på at fjerne siloerne har fået konsekvens i ledelses-laget. Bureauet har sagt farvel til Mads Tagel, der kom til McCann ved overtagelsen af det digitale bureau Geist.

“Vi havde tre kreative direktører, og det var én for meget i forhold til den organisation, vi har ønsket at etablere. Og Mads er mere digital i sin tilgang, derfor blev vi enige om at skilles. Men der kan fortsat være tale om at bruge ham på freelance basis,” siger Morten Ingemann.

Til gengæld sagde man i januar goddag til Carsten Vigh, der har en fortid som medstifter af Atmosphere og direktør i BBDO.

“Carsten er digital direktør og indgår i ledergruppen. Hans rolle retter sig mod den digitale konsulentrolle og det forretnings-strategiske – men samtidig har han rigtig god indsigt i, hvad der rør sig i den digitale verden. Han har kompetencerne til at tale koncepter med de kreative men kan samtidig sparre på, hvad der kan lade sig gøre og hvad der er af nye muligheder,” siger Morten Ingemann.

Ud over de organisatoriske ændringer har bureauet også sagt farvel til viceadm. direktør Flemming Thomsen.

“Flemming har været med fra starten, da vi påbegyndte opbygningen af McCann Copenhagen, og han har haft kæmpe stor betydning for, at vi er nået til, hvor vi er i dag. Men vi har måttet erkende, at vi vil noget forskelligt, og derfor blev vi enige om, at vi var nået til en skillevej,” siger Morten Ingemann.

Ud over ham selv består ledergruppen nu af kreativ direktør, Mads Ohrt, kontaktdirektør Martin Vibe Jacobsen, digital direktør Carsten Vigh og økonomidirektør Steen Westli.