MEC flytter sammen med Mediacom. Og Maxus. Og Mediabroker

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Kun Mindshare bor ikke samme sted som de øvrige Group M bureauer.

MEC Danmark er netop flyttet. Fra St. Kongensgade til Kresten Bernikowsgade.

Måske ikke en opsigtsvækkende nyhed – hvis det ikke lige var for den detalje, at MEC er flyttet ned i det samme ejendomskompleks som Mediacom, Mediabroker og Maxus.

Dermed er alle Group M bureauerne med undtagelse af Mindshare samlet i samme ejendom, og det er ikke helt tilfældigt. Man har på det seneste oplevet, at Group M bureauerne er rykket tættere på hinanden i modsætning til for nogle år siden, hvor de gik mere op i at differentiere sig i forhold til hinanden.

“Der er ingen tvivl om, at vi fortsat er forskellige brands. Men samtidig er der nogle oplagte synergi-muligheder i den størrelse, vi har, og det er dem, vi søger at realisere,” siger adm. dir. Claus Gilbert Clausen, MEC.

Han peger på økonomi og IT som nogle oplagte muligheder. Men også et fælles selskab som Outrider hører til i kategorien synergi.

“Du kan sige, at der ikke er langt fra St. Kongensgade til Kresten Bernikowsgade. Men afstanden indebar, at det var lidt mere besværligt at aftale møder, og så får du ikke udnyttet synergierne lige så godt. Derfor har det været en vigtig parameter i beslutningen om at flytte,” siger Claus Gilbert Clausen.

Men hvad så med Mindshare?

“Spørgsmålet er principilet rigtigt. Men i virkelighedens verden skal man også være praktisk, og det indebærer at lave et regnestykke på, for at definere, hvor vigtigt, det er. I vores tilfælde var det en oplagt fordel, men det betyder ikke, at regnestykket bliver det samme for Mindshare, der jo bl.a. bor noget tættere på, end vi gjorde,” siger Claus Gilbert Clausen.

MECs flytning til ejendomskomplekset omkring Kresten Bernikowsgade og Antonigade betyder, at Grey København er flyttet til nye lokaler i Ny Østergade et stenkast derfra.