Mensch køber Another

Peter Engholm,
journalist

Det 10 år gamle bureau Another er nu blevet en del af Mensch. To partnere og bureauets kunder følger med over til Bredgade i København.

Et lille, men markant bureau er blevet nu en del af et mindre, men særdeles markant bureau. Det er resultatet af, at Another er blevet købt af Mensch.

Managing partner hos Mensch, Christina Tønnesen, begrunder købet således:

“Mensch og Another har en fælles interesse i at tænke anderledes. Det ligger i begge bureauers DNA at finde frem til noget, der ikke er set før. Kommunikation er stadig det mest potente værktøj til forandring. Men det bliver endnu stærkere af det uendelige potentiale i det nye, det anderledes, det overraskende. Vi har holdt øje – og kontakt – med Another, lige siden de startede. Så vi glæder os meget til at arbejde sammen til dagligt.”

Another blev stiftet i 2013 af Morten Hershøj og Thorkild Bjerre. Duoen voksede sig hurtigt til, og Morten Hershøj udtalte for to år siden til Bureaubiz:

”I 2017 var vi 23 medarbejdere. I løbet af få år var vi oppe at omsætte for 18-20 mio. kr. Sommerfesterne var rigtig sjove, men vi var ved at tabe os selv. Vi har været på en rejse mod at være et stort bureau, men det fungerer bedst med den tætte forbindelse og kreative rådgivning til kunderne. Det er en bevidst beslutning at være mindre.”

Morten Hershøj trådte for halvandet år siden ud af Another for kort efter at tiltræde hos Advice. Den tilbageværende Another-stifter, Thorkild Bjerre, siger om bureauhandlen:

“Vi startede Another, fordi at vi tror på, at ‘There is Another way’. Og vi synes mere end nogensinde, at der er behov for at tænke branchen og vores leverancer på en anden måde. Den tilgang deler vi med Mensch, så vi glæder os til at forene kræfterne om at lave kreativitet, der skaber forandring.”


Thorkild Bjerre, medstifter af Another og nu creative director på Mensch

Another’s kunder følger med til Mensch. Det samme gør Maria Handberg, managing director hos Another. Hun siger:

“Vores kunder passer rigtig godt ind i den nye fælles portefølje. Og jeg ved, at de vil nyde godt af den nye konstellation, hvor vi fortsat vil arbejde for løsninger og kundepleje i verdensklasse – nu endda med endnu flere dygtige kollegaer, som vi kan trække på.”

Maria Handberg
Maria Handberg, managing partner i Another og nu client service director på Mensch

Thorkild Bjerre får hos Mensch titel af creative director, mens Maria Handberg bliver client service director.

Den tredje medejer hos Another, kreativ direktør Morten Kjær, flytter ikke med. Han forklarer:

“Another og Mensch er som skabt for hinanden, og samarbejdet har et kæmpe potentiale. Men jeg har nogle drømme og ideer, som jeg bliver nødt til at forfølge, og derfor flytter jeg ikke med. Jeg vil dog i en overgangsperiode være en del af Mensch på konsulentbasis, så Another og vores kunder lander godt i det nye.”