Mensch-regnskab: Overskud falder, men er stadig flot

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Selvom overskuddet er faldet med hele 24 procent, er det stadig et overskud, der udgør omkring en tredjedel af bruttofortjenesten.

Sidste år var første gang, at Mensch’ CEO Christina Tønnesen fremlagde et regnskab. Det viste et overskud på godt 7 mio.kr. mod knap en million året før.

Også denne gang kan Christina Tønnesen fremlægge et flot overskud, der til trods for, at det falder med 24 procent, stadig er imponerende ud af en bruttofortjeneste på godt 15 mio. kr.

Selv skriver Mensch i deres ledelsesberetning:

“Målsætningerne for 2017 er i høj grad blevet indfriet. Der er investeret i nye kompetencer, tilgangen af nye projekter har været stor, og tilfredsheden blandt eksisterende kunder er steget. Resultatet for 2017 vurderes alt i alt at være meget  tilfredsstillende”.

Så årsagen til, at overskuddet falder markant er ifølge Christina Tønnesen, at der er brugt øgede omkostninger til både ansættelser og projektansatte specialister.

Baggrunden for dette er ifølge Mensch’ CEO:

“Vi bruger kreativitet til at løse svære strategiske opgaver. Og det kræver nogle helt særlige kvalifikationer og en helt særlig dedikation til hver eneste opgave. Men det kræver også, at man ikke driver rovdrift på energi og kreativitet. Og derfor har vi brugt flere penge på mennesker i 2017.” siger Christina Tønnesen.

Selvom regnskabet siger 9 medarbejdere, er der reelt 11, fortæller Christina Tønnesen:

”Nogle af vores partnere er i VSO ordning (virksomhedsskatteordning, red.) og de fremgår derfor ikke af de oplyste tal for medarbejdere.”

De fire partnere i Mensch er: Christina Tønnesen, Frederik Preisler, Andrew Smart og Paul Clements.

 

Nøgletal 2017 (2016)
Bruttofortjeneste: 15,696 mio. kr. (16,111 mio.)
Årets resultat: 5,639 mio. kr. (7,412 mio.)
Bruttofortjeneste pr. medarbejder: 1,744 mio. kr. (1.790 mio.)
Antal medarbejdere: 9 (9)