Microsoft-kvinde får flyvende start i bureaubranchen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Hun er endnu ikke begyndt i sit nye topjob – men er allerede blevet valgt ind i brancheforeningens bestyrelse.

Mona Juul blev i sidste uge helt som ventet DRRBs nye formand. Men foreningen fik på generalforsamlingen ikke bare en kvinde som ny formand – den fik også en kvinde mere i bestyrelsen, så der nu er 3 ud af 11: Mona Juul, Jette Nejstgaard fra Lowefriends – og Astrid Simonsen Joos.

Dermed får sidstnævnte en flyvende start i reklamebranchen – hun er nemlig ikke engang begyndt i den endnu.

Astrid Simonsen Joos er Central Marketing Group Director for Microsoft Denmark – men fra d. 1. april erstatter hun Thomas Vejlemand som øverste chef for Creuna Danmark.

Det var ellers planlagt, at Thomas Vejlemand skulle have været indvalgt i DRRBs bestyrelse, men samme dag, som det blev meddelt, kom det frem, at han stopper som chef for Creuna og bliver erstattet af Astrid Simonsen Joos.

“Det kom heldigvis frem på et tidspunkt, hvor vi lige akkurat kunne nå at finde en anden kandidat, og alle var enige om, at vi gerne ville have Creuna repræsenteret i bestyrelsen. Med Astrid Simonsen Joos får vi både en ekstra kvinde og en digital kompetence – samt en person med erfaring fra kundesiden,” siger Bjørn Karsholt, adm. dir. i DRRB.

Creuna er ny som medlem af DRRB, og Astrid Simonsen Joos er en udvidelse af bestyrelsen. Det samme er Emre Gürsoy fra Adpeople, og de repræsenterer sammen en digital styrkelse af bestyrelsen.

Herudover erstattede Thomas Bertelsen fra OMD Michael Thim fra IUM i bestyrelsen, mens Jens Peter Jensen fra Hjaltelin,Stahl erstattede den hidtdige formand, Jan Olsen, der jo er blevet ny adm. dir. for Visitdenmark.