Mindeord for Claus Nørgaard

Gaute Høgh,
CEO CO/PLUS

Gaute Høgh har skrevet en nekrolog over Claus Nørgaard, som døde tidligere på måneden.

Claus Nørgaard eller “Kludder”, som mange troede var hans rigtige navn, er gået bort efter flere års sygdom.  

Jeg har arbejdet med Kludder i mere end 25 år. Det begyndte i 1993. Kludder var i tvivl om, han skulle skifte fra at være layouter på FDM-bladet Motor  til Kunde & Co. Jesper Kunde sagde: ”Det er jo kedeligt det, du laver med de biler. Se på alle de forskellige kunder, vi har her”. Kludder lod sig overtale. Han blev en del af et kæmpe talentkuld, fyldt af energi og kreativitet. Om sin tid i Kunde & Co sagde han ofte: “Det var som om, vi bare ansatte folk, hvis de var tossede. Det var super fedt”.

Kludder skabte fantastiske kampagner i Kunde & Co og fortsatte i det spor, da han skiftede til CO/PLUS. Her har Kludder været den drivende kreative kraft bag kampagner som 3 og Oister. Han forsøgte altid at nå det perfekte. Den enkleste ide. Han ville altid have, at tingene skulle være “lidt federe”. Kunne billederne, musikken, fortællemåden osv. blive det mindste bedre, så kæmpede han for det. Skønt han var hæmmet af sygdom, tog han alligevel tre gange til LA for at lave film med Snoop Dogg og David Hasselhoff

Han udviklede de unge…
Der er mange unge mennesker, som har lært rigtigt meget af Kludder i tiden på CO/PLUS. Han udviklede de unge med sin ro og sin evige søgen efter det perfekte, den bedste ide. Han hjalp dem med at gøre deres ideer færdige og bedre – og altid i et fællesskab. Den energi og det overblik, Kludder havde i kreative processer, har altid været second to none.

Kludders største styrke var hans ro, og at han samtidig havde en vild og crazy side. De unge medarbejdere har fået mange gode råd af Kludder til fredagsbarerne, til festerne og på rejserne. Han deltog hver gang, hans helbred tillod det.

Den 16. september 2019 fyldte Kludder 50 år. Det fejrede vi med en reception, hvor hans venner, familie og gamle kollegaer kom forbi til et glas vin. Denne stille mandagsreception endte med, at vi stod sent om natten med alle de unge og sang “We Are The World” og havde den skønneste fest. Fuldkommen i Kludders ånd.

Kludder og jeg havde en fælles forståelse for, hvad kunderne ville have. Vi kunne spille bold i blinde og stadig ramme hinanden. Vi kunne noget specielt sammen, som jeg tror, de fleste oplever meget få gange i deres arbejdsliv. Nogle måske aldrig.

Udover sin professionelle tilværelse havde Kludder også et rigt liv med sine venner fra forskellige kredse. Han var den sødeste og kærligste far for sine børn Isak og Ella. De betød alt for ham, og han prioriterede dem over alt andet. Det var hans Nykøbing Sjællandske traditionelle familieophav, der gav ham den holdning, at børnene er det vigtigste. Også selv om de er svære at passe på, når man ikke selv er på toppen og er blevet en rigtig København K-dreng.

Det kan ikke være rigtigt det her, der må kunne prøves nye ting af…
Kludder blev alvorligt syg for mange år siden. Han har siden overlevet den ene type cancer efter den anden. Han ville ikke finde sig i, at livet skulle ende, og at han skulle være syg. Derfor prøvede Kludder det hele af med alternativ medicin og alternative behandlingsmetoder. Han lagde sit liv fuldstændigt om. Da lægerne ikke længere kunne gøre mere for ham i Danmark, fandt Kludder en tysk klinik og begyndte en behandling, som Rigshospitalet siden begyndte at bruge i Danmark.

Det kan ikke være rigtigt det her, der må kunne prøves nye ting af. Sådan tænkte Kludder. Denne fightervilje reddede ham, indtil kroppen sagde stop.

Et par dage inden, han gik bort, skrev vi til hinanden, at vi skulle synge, som de gør i Christiania-sangen “De kan ikke slå os ihjel”. At vi nok skulle ses på den anden side. Men denne gang var der ikke mere, og vi får aldrig færdiggjort vores mange dejlige samtaler om livet, børnene, kvinderne, det sjove og det gode, og alt det andet, jeg mangler at få talt med dig om.

Hvil i fred, Kludder. Jeg savner dig

Gaute

 

Født den 16.9.1969. Død den 6.5.2020.