Mindeord om Pia Kihlberg

Af Republica

Republicas tidligere HR- og trivselschef, Pia Kihlberg, er pludselig gået bort i en alder af 79 år. For Republica har Pia Kihlberg været bureauets hjerte og sociale omdrejningspunkt i mere end fem årtier.

Republica mindes Pia med disse ord:

Lige nu bugner et æbletræ af frugt på græsplænen foran Republica. Træet blev plantet som en hyldest til bureauets legendariske HR- og trivselschef, Pia Kihlberg, da hun i 2020 valgte at trække stikket, som hun selv kaldte det, efter mere end 55 år på Gården. Ikke for at gå på pension, men for at fortsætte sit arbejdsliv som frivillig hos Røde Kors i Roskilde. Træet er lille, men fuld af liv. Præcis som Pia altid har været det. Sorgen er stor for alle os, der gennem årtier har været så heldige at være under Pias beskyttende vinger, og i disse dage står Pias fine æbletræ som et symbol på hendes kærlige nærvær i alle tænkelige situationer.

Døren til Pias kontor med de orange samtalestole stod altid åben, og der var altid tid til en snak. Pias høje faglighed, evner ud i samtalens kunst og diplomati har gjort hende til en institution på Republica og kendt i store dele af den danske reklamebranche. Der er mange af os, der gennem tiden har været velsignet med Pias nærvær, opmærksomhed og hjælp, når arbejdslivet eller livet slog knuder. Pia gjorde Republica til et særligt sted at være med hendes omsorg og særlige evne til at se verden og hverdagen på bureauet i et klart og menneskeligt lys. 

Tak kære Pia, fordi du fik os alle til at føle os set og hørt. Tak for dit smittende humør og din altid gode stil. Din skarpe page og din elegante garderobe var en daglig inspiration. Tak for at gå forrest med de bløde værdier i en branche, der kan være hård. Tak for at være et stort forbillede og vise os, at alder bare er et tal. Også tak for dine mange tilløb til at stoppe, så vi fik lov til at beholde dig på bureauet, lige til du fyldte 76 år. 

På Republica har vi mistet en kær og nær ven. Og vi ved, at mange af vores tidligere kolleger har det på samme måde. Æbletræet vil altid få os til at tænke på Pia og ære hendes minde. Vores kærligste tanker går til Mogens og familien. Bisættelsen har fundet sted.