Minister: Uber er formentlig ulovlig

FiG

Den stærkt omtalte app får nu øget modstand i Danmark, hvor den har været diskuteret i et samråd i Transportudvalget.

Dagens samråd i Folketingets Transportudvalg var næppe en god nyhed for den amerikanske taxa-app, Uber. Selskabet nyder stor opmærksomhed fra investorer og har en anslået markedsværdi på 100 mia. kr., skriver TV 2.

Uber fik også stor opmærksomhed, da man annoncerede sin ankomst til Danmark i november – men der fulgte ret prompte en politianmeldelse fra Trafikstyrelsen.

Og efter dagens samrådet lød meldingen fra Transportminister Magnus Heunicke, at Uber formentlig er ulovlig, samt at politiet nu er i gang med en egentlig efterforskning.

“Samkørsel er jo lovligt og delebiler er fint, men Ubers koncept virker – i forhold til hvad jeg kender til det – som noget, der er på den anden side af, hvad vi kan tillade i Danmark,” sagde Magnus Heunicke. Han sagde videre:

“I gamle dage skulle man ud med tommelfingeren for at få et lift. I dag kan man klare det med en app. Og det synes jeg sådan set er fint, problemet er bare, hvis det underminerer almindelige løn- og arbejdsvilkår, og hvis det reelt bare bliver taxaer, hvor der ikke er nogen forbrugersikkerhed. Så må vi konstatere, at det er uden for den danske lov.”

Venstre vil som sådan godt bakke op om Uber og ser gerne mere konkurrence på taxa-området – men konstaterede efter mødet, at Uber formentlig er ulovlig.

Magnus Heunicke afventer nu politiets efterforskning.

Se indslag med Magnus Heunicke her