Af Emil Nørlund emil@bureaubiz.dk
Ny undersøgelse viser at de 40-65 årige forbruger mere end de unge.

Nye tal om de 40-65 årige forbrugere udfordrer samfundets og annoncemarkedets fokus på de unge. De mest udtalte storforbrugere viser sig at være mellemgruppen, der står for 75 procent af alt forbrug.

Når man taler om købestærke forbrugere falder fokus nærmest per automatik på samfundets yngre voksensegment. Men ny undersøgelse peger nu i retning af, at denne antagelse ikke er spot on.

Ny research fra analysevirksomheden Marketminds udarbejdet i samarbejde med De Lokale Ugeaviser viser nemlig, at nutidens og fremtidens ægte storforbrugere er de modne danskere mellem 40-65 år.

Denne aldersmæssige mellemgruppe, hvis pensionsforhold for tiden nyder stor politisk fokus fra Christiansborg, ligner mere og mere en ønskemålgruppe for annoncørerne.

Lars Winther, direktør i De Lokale Ugeaviser, fortæller i forbindelse med analysen:

”De 40-65 årige er værd at se nærmere på, hvis man vil have de mest købedygtige borgere i tale, ”

Lars fortsætter:

”Aldersgruppen er vokset op i overflodssamfundet fra omkring 1960 og frem. De er vel den første ‘forbrugs-generation’. De er i hvert fald samfundets ægte storforbrugere, for de 40-65 årige forbruger 285 mia. kr. årligt – det dobbelte af dem under 40 år.”

Billede går igen globalt
De tal som analysen af Markeminds kommer med, er baseret på danske kilder, men trenden er fælles for vestlige lande, hvor forbruget vokser.

Ifølge McKinsey Global Institute skyldes væksten, basalt set, at de modne befolkningsgrupper forbruger mere end tidligere.

Set udefra kan de nye fremkomne data om mellemgruppen, ifølge analysen, udfordre annoncemarkedets tendens til at fokusere på unge-segmentet.

Analysens data er ihvertfald en indikator på, at annoncører misser et betydeligt potentiale, hvis de ignorerer de 40-65 årige.

Dette gør sig i øvrigt også gældende, hvis man udvider mellem-gruppen til at inkludere de ældre. Der er nemlig i alt tre millioner danskere, der er over 40 år gamle – og de står for 75 procent af alt forbrug.

Mellemgruppe med dybe lommer
Det der kendetegner mellemgruppen, de 40-65 årige, er at de står midt i livet og hverken er unge eller rigtig gamle. Det afspejles i deres forbrugsvaner, som Marketminds har analyseret og kortlagt i detaljer.

Ifølge analysen udgør mellemgruppen på de 40-65 årige, 44 procent af alle voksne og indtager rollen som forbrugersegmentets supergruppe – og de har penge til at gøre noget ved det.

Mellemgruppen består af mennesker, der over fem årtier har haft mulighed for at surfe på konjunkturerne og som samtidig værdsætter materielle goder, mærkevarer, luksusliv og dyrt design. Penge bruger de gerne på boligen, tøj, rejser og en god bil.

Lars Winther knytter disse ord til mellemgruppen:

”En målgruppe med appetit på forbrug og midlerne til at gøre noget ved det, lyder som drømmemålgruppen. Jeg tror, at en del virksomheder overser, at deres mest potentielle kunder rent faktisk er ældre, end de tror.”

Marketminds konklusioner og tolkninger er baseret på en bearbejdning af flere kilder og analyseresultater fra FDIH, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, Danmarks Statistik, Index Danmark/Gallup HH 2015.

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Med Bureaubiz Pro får du:

  • Bureaurapporten trykt og digitalt
  • Bureaubot
  • Bureaubattle
  • Bureaukalenderen
  • Brancheanalyser
  • Udbudsvagten
  • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
  • To årlige gå-hjem-møder
Køb nu

Kommentarer