Morten Ingemann og Kim Jong er færdige hos McCann

Peter Engholm og Finn Graversen

Morten Ingemann var adm. dir., mens Kim Jong Andersen var kreativ dir, og de to udgjorde halvdelen af ledelsen i McCann Worldgroup i Danmark.

Både adm. dir. Morten Ingemann og kreativ direktør, Kim Jong Andersen, er færdige på McCann Worldgroup i København.

Deres afgang sker dog på forskellig baggrund.

McCanns bestyrelsesformand, Richard Bonner-Davies, der også er chef for EMEA i netværket, er trådt ind som adm. dir., indtil han har fundet en afløser.

Han fortæller, at Morten Ingemann stopper efter drøftelser om bureauets fortsatte udvikling.

“Morten Ingemann og jeg har talt om det, og er blevet enige om, at tiden var inde til at gå hver sin vej. Morten følte heller ikke selv, at han mere kunne bidrage til bureauet, som ikke udvikler sig som, vi gerne ser,” siger Richard Bonner-Davies, som roser Morten Ingemann for at have mødt alle udfordringer med en positiv attitude.

Kim Jong Andersen kom i et radioprogram på 24syv til at sige, at McCann i Norden nu er en affiliate partner. Angiveligt er det en privat investorgruppe, der ejer en række McCann-bureauer som har overtaget ejerskabet, men Richard Bonner-Davies vil ikke bekræfte dette.

“Vi er i gang med at se på, hvordan vi kan sikre bureauets fremdrift, og vi kigger på forskellige modeller, men det er ikke noget, jeg kan komme nærmere ind på før senere,” siger Richard Bonner-Davies.

Årsagen til Kim Jongs afgang er uvis

Hvad angår Kim Jong Andersens afgang, har han ikke andre kommentarer end, at man fortsat drøfter en aftale med ham.

Kim Jong Andersens afgang hænger således ikke sammen med Morten Ingemanns afgang, og det efterlader en del plads til spekulationer omkring Kim Jong Andersens optræden i medierne i april måned.

Det gælder specielt debatten om nye kampfly oven på Boeings reklamekampagne. Kim Jong kaldte det for en uforsvarlig og usmagelig reklamekampagne.

Han kom dog i habilitets-problemer, fordi det viste sig, at McCann i USA arbejder for en af konkurrenterne, Lockheed.

I første omgang afviste han vredt at have habilitetsproblemer, men efter lidt tid kom der fuldstændig radiotavshed fra Kim Jongs side, og han slettede stort set alle sine kommentarer på Facebook.

Det kan tyde på, at han kom i modvind internt – men der er også et andet aspekt. McCann hentede sidste efterår en international topkreativ, Adam Kerj, til Stockholm som nodisk kreativ direktør.

Han kan være igang med at sætte et andet hold.

Med Morten Ingemann og Kim Jong ude er to ud af de fire ledere, som var præsenteret på bureauets hjemmeside væk.

De to stod for reklamebureauet, mens Ulrik Horten er chef for designbureauet SDG og Allan Emmins er chef for McCann Health.

Fik 3 år

Morten Ingemanns afgang kommer oven på nogle svære år for bureauet. To regnskabsår – 2013 og 2014 – havde givet et underskud på tilsammen næsten 24 mio. kr. og en særdeles kraftig decimering af bruttoavancen.

Men han havde stået for en turnaround seks år tidligere og været involveret i flere store internationale projekter. Det gav ham en goodwill, som betød, at han sidste sommer fik 3 år til at genrejse bureauet.

”Men jeg er aldeles klar over, at min goodwill i McCann systemet nu er blevet slidt betydeligt. Jeg har fremlagt en plan, som skal skabe en turn around på 3 år. Det koster penge, og det har de valgt at satse på. Det er flot og motiverer mig over for opgaven. Men det siger sig selv, at jeg skal levere nu,” sagde Morten Ingemann for 11 måneder siden til Bureaubiz.

Planen omfattede bl.a. en satsning på Health og Design, og Richard Bonner-Davies fremhæver Morten Ingemanns rolle i lanceringen af begge disse afdelinger.