Nationalbanken hædrer skriftdesigner med kvart million

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bo Linnemann vil bruge Hæderslegatet til at uddanne sig selv og nogle unge mennesker.

En guldsmed, en væver og en arkitekt har i de senere år modtaget Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfonds Hæderslegat. Og nu kan man så skrive en designer på listen.

Kontrapunkts medstifter og kreative direktør, Bo Linnemann er blevet udpeget som årets modtager af legatet, der er på 250.000 kr. – skattefrit vel og mærke. Fordi det er for kunstnerisk udfoldelse og ikke kan søges.

Legatet uddeles i eftermiddag og begrundes på samme tidspunktg af arkitekten Lene Tranberg, der sidder i Fondens bestyrelse. Derfor kendes nærmere begrundelse ikke endnu.

Men hovedårsagen knytter sig dog til Bo Linnemanns virke inden for grafisk design, og i den kommende måned vil man kunne se en udstilling i Nationalbanken over seks identitets-programmer og skriftdesign for store danske virksomheder og Udenrigsministeriet, som Bo Linnemann har udført gennem 20 år.

Det drejer sig om Udenrigsministeriet, Apotekerne, DSB, Danske Bank, Carlsberg – og så Kontrapunkt selv.

“Skriftdesign er noget, der kommunikerer til underbevidstheden. Man kan sige, at ord fortæller en historie, og skrifttyperne fortæller en anden historie. Den spændende udfordring er, når man kan fortælle begge historier,” siger Bo Linnemann.

Legatet skal bruges på faglig udvikling.

“Jeg har endnu ikke fået tænkt nærmere over hvordan, men det kommer til at handle om at dygtiggøre mig selv og forhåbentlig tage nogle unge mennesker med på en rejse, der gerne skal foregå både fysisk og mentalt,” siger Bo Linnemann.