Christina Blak fra We Love People fylder 50

Partner og kreativ direktør i We Love People, Christina Blak, fylder 50.

Når Christina Blak leder netværket SDG Leadership for Mandag Morgen, taler for DI Rådgiverne eller skriver kronikker om CSR i Børsen, så skyldes det hendes indsigt i og erfaring med den formålsdrevne, bæredygtige økonomi.

Det er et særsyn, at en kreativ direktør er så aktiv i debatten om den grønne omstilling, FN’s verdensmål og erhvervslivets aktivering af purpose.

Christina Blak fylder 50 år i dag, mandag, og det er en passende anledning til at sætte ord på personen, der udover at være kreativ direktør også er partner i We Love People.

Dét med ordene bør man passende overlade til personer, der har kendt fødselaren længe. Og de, der kender Christina Blak, kalder hende X (kryds). Makkeren i bureauets ledelse, adm. dir. og partner Karina Holm Henriksen, siger:

”Det er ikke svært at finde de rosende ord frem om X. Hendes høje ambitionsniveau, stærke leverancer og ikke mindst store vilje, vedholdenhed og dermed evne til at smitte og inspirere os andre gør, at vi konstant holdes til ilden.”

Umættelig sult efter ny viden
Fra TrygFonden, der er én af bureauets største annoncører, istemmer underdirektør Trine Heidemann:

”X er symbolet på stor grundighed. Ingen lette løsninger på tre stykker pap, for hun udfordrer os med mange spørgsmål. TrygFonden er en kompliceret størrelse, og hvordan konceptualiserer vi substansen og får budskabet ud? Det kræver kompetent bistand, og den leverer X. Hun er strategisk skarpt tænkende og sikrer, at purpose-tankegangen har rod i virkeligheden.”

Bag løsningerne ligger en, ifølge Trine Heidemann, ”nærmest ekstrem forberedelse”:

”X har et højt energiniveau og en umættelig sult efter ny viden. Og den stopper ikke ved møderne. Hun noterer alting, husker det og bruger det. Hun sørger for, vi altid bliver præsenteret for den virkelighed, vi kunne være på vej væk fra.”

Intet foregår i almindeligt tempo
Agnete Glendrup, art director på We Love People, krydser også af ved Christina Blaks høje ambitionsniveau og dybe grundighed – og supplerer:

”Hun er altid i let løb. Der er næppe nogen, der har set hende gå i almindeligt tempo. Sådan foregår det også i hendes hoved: Tanker og ord tripper for at komme ud og afsted.”

”Det er utroligt, hvad hendes godt 160 cm kan rumme af viden. Hun kan midt i en samtale flå en bog ud af den tætpakkede reol, slå op på en side med et hav af post-its og notater og finde et relevant citat. Hun er nok den mest velforberedte til et hvilket som helst møde.”

Skjult fandenivoldsk
Dorte Zangenberg er blandt reklamedanmarks store ikoner og var som kreativ direktør med til at stifte bureauet i 1995 under navnet Buhl UnLtd.

”Seriøs, flittig og ansvarlig, men også fandenivoldsk. En verdenskvinde og single malt-fan, der kan holde et foredrag om emnet – i Skotland. Passion er et nøgleord: Hun er vild med Berlin, genial på et dansegulv og den lykkelige ejer af et af Gaultiers lommebælter,” siger Dorte Zangenberg og tilføjer:

”Hendes force er at kunne løse store, komplekse problemstillinger. X er en vanvittigt dygtig strategisk tekstforfatter. Dem er der ikke så mange af.”

Christina Blak fejres på bureauet ved en reception for medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere mandag eftermiddag.