Ken Helleskov Andersen fylder 50 år

Adm.dir. i Telias bredbåndsforretning, Ken Helleskov Andersen, runder 50 år tirsdag 18. september.

Det lå ikke i kortene, at Ken Helleskov Andersen skulle ende som adm. direktør i et teleselskab.

I rigtig mange år var blikket fast rettet mod de store internationale koncerner, der producerer og sælger dagligvarer såsom øl, sodavand, spiritus, chokolade, tyggegummi og tandpasta.

Karriereforløbet har nemlig i høj grad omfattet ledende stillinger inden for salg, marketing og management i Carlsberg, Cadbury Schweppes, Colgate-Palmolive samt Bacardi-Martini.

De internationale corporate-discipliner fik Ken Helleskov Andersen indblik i allerede efter endt uddannelse, da han i 1987 tiltrådte som produktchef i United Wines & Spirits – i dag Bacardi-Martini.

De efterfølgende år fra 1989 til 1999, hvor Ken Helleskov Andersen arbejdede i Colgate-Palmolive koncernen, tog den internationale karriere for alvor fart.

I ti år havde Colgate Palmolive stor glæde af Ken H. Andersens energi, faglige dygtighed og evne til at få tingene til at ske.

Næsten fem af de ti år blev, sammen med familien, tilbragt i koncernens selskaber i USA og Frankrig.

Karrieren inden for dagligvarebranchen har budt på to afstikkere til it- og tele-industrien.

Første bekendtskab med teknologibranchen var et job som Global Director of Marketing hos IBM bl.a. i USA omkring årtusindskiftet.

Hvad Ken ikke var klar over dengang var, at denne branche otte år senere skulle ende med at blive et helt nyt karrierespor.

Det skete for alvor da han i 2008 tog en ny afstikker til it- og tele-industrien ved at sige ja tak til et tilbud om at blive Salgs- og Marketingdirektør i telekoncernen TDC.

Erfaringerne fra jobbet i TDC var medvirkende til, at Ken Helleskov Andersen i 2010 startede i Telia som Vice President med ansvar for privatmarkedet i den danske bredbåndsforretning.

I august i år blev Ken Helleskov Andersen udnævnt til adm. direktør i den del af Telias forretning, der omfatter tjenester inden for telefoni, bredbånd og tv til privatmarkedet samt telefoni, bredbånd, datanet og IP-tjenester til erhvervsmarkedet samt en grossistforretning (Wholesale).

Privat bor Ken H. Andersen i Holte med sin datter og søn, Caroline på 15 år og Victor på 13 år. Ken har sammen med Henriette Dahl en moderne familie med i alt fire børn. Den store fritidsinteresse er tennis – men han kan også lokkes til et slag golf. Og så banker Kens hjerte også varmt for 80’er-musik. Fødselsdagen fejres privat sammen med familie og venner.