Uffe Lyngaae bliver 40

Publicos direktør runder 40 den 4. oktober.

Da Uffe Lyngaae gjorde sig selv og sin daværende kompagnon til selvstændige kommunikatører og iværksættere for 11 år siden, var forretningsstrategien at bruge gode historier til at hjælpe virksomheder med at kommunikere bedre og mere vedkommende.

Den ide gælder stadig i dag, hvor kommunikations-bureauet Publico har vokset sig ti mand stort, og Uffe Lyngaae nu sidder som eneejer i direktørstolen på adressen i det centrale Aarhus.

Herfra kan han se tilbage på mange hundrede løste opgaver for private virksomheder og offentlige organisationer – børsnoterede virksomheder og ministerier såvel som konsulentvirksomheder og iværksættere.

Uffe Lyngaas karriere startede med en studentereksamen på Aarhus Katedralskole. I 1992 begyndte han at læse statskundskab ved Aarhus Universitet.

Han forlod studiet efter bacheloreksamen, efter at han med topkarakter i første hug sikrede sig adgang til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvorfra han blev færdig i 2001 – samme år, som Publico (dengang Protekst) blev etableret.

Siden 2006 har Uffe Lyngaae løbende været tilbage på skolens gange. Dels for at være studerende på diplomuddannelsen i Strategisk Kommunikation ved Update og dels som gæstelærer i kommunikation på journalistuddannelsen.

Uffe Lyngaae blev i 2010 eksternt bestyrelsesmedlem i Danmarks Kirkelige Mediecenter og er desuden tilknyttet som rådgiver for bestyrelsen i designvirksomheden VE2.

Privat danner Uffe Lyngaae på tiende år par med cand.psych og ph.d. Tea Trillingsgaard. Sammen har parret sønnerne Mads og Lau, der opsluger det meste af direktørens fritid, men alligevel efterlader plads til blandt andet rulleskøjte- og løbeture i området nær hjemmet i Højbjerg.